Тест

Гройсман наказав Кириленку закупити менше автобусів для шкіл

Відповідне доручення дав прем'єр Володимир Гройсман віце-прем'єру В'ячеславу Кириленку на засіданні уряду в середу за підсумками доповіді міністра освіти і науки Лілії Гриневич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому має бути збережено незмінну суму фінансування закупівлень з держбюджету –600 млн грн..

[L]Також має відбутися скорочення частки місцевих бюджетів в умовах співфінансування закупівлі автобусів.

Необхідність таких кроків міністр Гриневич пояснила тим, що вітчизняні автобуси подорожчали порівняно з раніше передбачуваною їхньою вартістю.

"Ми спочатку планували, що вітчизняний автобус коштує 1,2 млн грн, а зараз виставляють 1,4-1,5 млн. У результаті на місцях не можуть дозволити докупити автобуси за умови 50 на 50 (половина фінансування має йти з державних коштів, половина з місцевого бюджету, - ред..). Частина автобусів куплена, у нас є розкладка, але частково вони просили внести зміни до постанови, і змінити співвідношення хоча б 70 на 30", – зазначила Гриневич.

За її словами, сьогодні потреба для опорних шкіл становить як мінімум 81 автобус, а наразі оголошені тендери і вже закуплено 80 автобусів.

За рахунок коштів освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів планувалося закупити 1 тис. автобусів за 1,2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що за рахунок коштів освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів планувалося закупити 1 тис. автобусів за 1,2 млрд грн.

"Проблема в тому, що автобуси закуповує районна влада, а для них дуже складно знайти такі суми, тому вони просять переглянути це питання. Мова не про додатковий ресурс (з держбюджету, – ред..), а про зменшення кількості закуповуваних автобусів", – пояснила Гриневич.

"В'ячеслав Анатолійович (Кириленко, – ред..), відпрацюйте це питання і внесіть відповідну пропозицію, і ми визначимося щодо кордону... Критерій один – треба своєчасно забезпечити транспортом", – наголосив Гройсман.