Центр допомоги переселенцям на Фролівській зачиниться, але і надалі допомагатиме

— 12 травня 2016, 18:29

Про це повідомила координатор центру Леся Литвинова на своїй сторінці у Facebook.

"Ми припиняємо масово збирати і видавати гуманітарну допомогу. Два роки ми допомагали усім, хто до нас звертався. Це був, напевно, найбільший волонтерський проект допомоги вимушеним переселенцям. Кількість людей, які пройшли через нас не піддається обліку. Але за цей час нам вдалося закрити базові потреби тих, хто живе в Києві і області. Ми не можемо і не зможемо утримувати людей все життя", — написала Литвинова.

"Ми залишаємо патронаж. Це допомога окремим сім'ям, у яких немає і не буде можливості вижити самостійно. Сім'ї, у яких комплексні проблеми, що вимагають постійної участі. Нам здається, що буде правильніше і ефективніше допомогти окремій сім'ї, знаючи близько її проблеми, ніж просто видати певну кількість допомоги в тиждень, не встигаючи розібратися в тому, що конкретно треба ось цій конкретній людині", — додала волонтер.

Центр допомоги переселенцям на Фролівській. Фото з Facebook Лесі Литвинової

Вона також повідомила, що центр лишає допомогу з медициною, дитячі проекти та програми (майстер-класи, курси, річну програму).

"Залишаємо допомогу з медициною. Це одна з найбільших проблем, і ми вважаємо правильним вивільнити якусь кількість вільних сил і засобів саме на це. Телефон координатора по медицині 066 135 88 51", — йдеться у пості в Facebook.

"Це не означає, що до нас тепер не можна звертатися за допомогою. У будь-якій кризовій ситуації ми докладемо всіх зусиль для того, щоб допомогти її вирішити. Це означає лише припинення регулярної видачі допомоги. Іншими словами, якщо у Вас немає ковдри — ми Вам її знайдемо. Але приходити раз на місяць до відділу "постіль-посуд" у Вас можливості не буде", — підкреслила Литвинова.

Телефон гарячої лінії центру — 063 233 09 91.

Реклама:

Головне сьогодні