Школярі можуть обирати туалет не за біологічною статтю, кажуть у Білому домі

— 13 травня 2016, 19:37

За словами генпрокурора США Лоретти Лінч, це має захистити таких дітей від дискримінації та переслідувань з боку однокласників, повідомляє BBC Україна.

Ті школи, які не дотримуватимуться цієї постанови, можуть постати перед судом чи залишитись без фінансування від держави.

У департаменті освіти та правосуддя Білого дому заявили, що державні школи мають поважати гендерну ідентифікацію учнів, навіть якщо вона суперечить тій статі, яка написана у їхніх свідоцтвах про народження.

Раніше повідомлялося, що американський штат Північна Кароліна відзначився суворою регламентацією відвідування громадських туалетів чоловіками та жінками, який викликав хвилю суспільного обурення та змусив відомі компанії і навіть рок-музикантів бойкотувати цей регіон.

[L]Йшлося про заборону обирати чоловічу чи жіночу вбиральню не за біологічною статтю, а за власним світовідчуттям людини.

Тобто громадяни-транссексуали і трансгендери, які обрали жіночу стать, мусили ходити до чоловічої вбиральні чи гардеробної, бо справжня стать записана у їхньому свідоцтві про народження.

Білий дім дозволив дітям обирати вбиральні не за біологічною статтю. Фото neatoday.org

Наприкінці березня законодавчі збори штату, посилаючись на закон про недоторканність приватного життя, проголосували за відміну недискримінаційної постанови, яка дозволяла транссексуалам використовувати громадські туалети, котрі відповідають їх гендерній ідентичності.

Законодавці намагалися "зупинити порушення недоторканності приватного життя та етикету" і "забезпечити приватність вбиралень і роздягалень".

Закон штату також замінює всі місцеві норми міста Шарлотт, котрі стосуються заробітної плати, зайнятості і правил поведінки у громадських місцях, таких як театри та ресторани.

Дехто з юристів-демократів назвав закон штату ганебним і попередив про економічні наслідки.

Великі інвестори, зокрема, група Google Ventures, зобов'язалася зупинити підтримку бізнесу у Північній Кароліні. Так само вчинили Deutsche Bank та Paypal, які мали б створити нові робочі місця.

American Airlines, Apple, Biogen та Dow Chemical також заявили про намір не вести бізнес у цьому штаті.

Рок-зірки Брюс Спрінгстін і Рінго Старр відмінили заплановані концерти.

Реклама:

Головне сьогодні