Музикант, яка грала в оркестрі найдовше у світі, померла на сцені

— 17 травня 2016, 11:26

Жінці стало погано під час недільного концерту, коли оркестр саме виконував знамениту композицію "Немає кращого бізнеса за шоу-бізнес" Ірвіна Берліна (There’s No Business Like Show Business).

Три місяці тому Книга рекордів Гіннеса офіційно визнала Літтел рекордсменом з гри в одному оркестрі, повідомляє The Independent.

"Ми можемо підтвердили, що Джейн Літтел пощастило робити те, що вона найбільше любила, до самого кінця її насиченого життя та кар’єри", — сказала із цього приводу Теммі Хоук, речниця оркестру.

Джейн Літтел була контрабасисткою і грала в одному оркестрі 71 рік. Фото Atlanta Symphony Orchestra, Facebook

Працюючи в оркестрі, місcіс Літтел грала з відомими запрошеними диригентами, зокрема, з Ігорем Стравінським, Аароном Коуплендом, П’єром Монто, Джеймсом Левайном.

Міссіс Літтел раптово впала на підлогу перед самим завершенням концерту в Атланті, який мав назву "Золотий вік Бродвею".

Її колега-контрабасист підхопив жінку і виніс зі сцени, однак вона так і не прийшла до тями, померши вже у лікарні.

"Симфонічний оркестр Атланти був благословенним мати членом своєї родини Джейн, яка пристрасно грала 71 рік. Ми сумуватимемо за її пристрастю, життєлюбністю, духом та неймовірним талантом", — написав колектив у Facebook.

Коли Джейн Літтел була дитиною, вона хотіла стати балериною, однак, за її словами, "її ноги були складені неправильно".

Джейн Літтел раділа, коли контрабас носив на концерти її чоловік. Фото Atlanta Symphony Orchestra, Facebook

Однак маючи усього лише 1,5 метру зросту, вона носила усюди свій контрабас. Пізніше жінка жартувала, що чоловік, за якого вона вийшла заміж — Уоррен Літтел — був флейтистом, тож він міг носити і свою флейту, і її контрабас на концерти. Джейн раділа з цього.

У 16 років музикант приєдналася до Молодіжного оркестру Атланти, який згодом став нинішнім симфонічним оркестром. Перший концерт вона дала, коли Друга світова ще не завершилася.

Джейн тішилася, що стала рекордсменкою з тривалості гри в одному оркестрі, бо коли пішла на пенсію Френсіс Даргер з оркестру Солт Лейк Сіті, де та працювала 70 років, міссіс Літтел сказала, що боротиметься за титул.

Реклама:

Головне сьогодні