Заморожені ягоди: користь круглий рік ®

— 20 травня 2016, 13:15

Ягідний сезон вже не за горами. У червні з'явиться суниця і полуниця. Липень принесе урожай чорниці, малини і смородини. У серпні та вересні настане черга брусниці, журавлини, черешні та вишні. Свіжі ягоди містять безліч натуральних вітамінів, так необхідних організму протягом року. Але при плюсовій температурі вітаміни руйнуються, і ягоди втрачають корисні властивості за кілька днів. Як зберегти користь ягід?

Процес руйнування можна уповільнити до 10-12 місяців, знизивши температуру зберігання. Такі умови легко створити вдома, використовуючи побутову холодильну техніку — двокамерний холодильник, морозильну шафу або компактну морозильну скриню.

Де краще заморожувати свіжі ягоди

Різниця між звичайною морозилкою, вертикальною морозильною камерою і горизонтальною морозильною скринею полягає в корисному об'ємі. Два-три контейнери із замороженими ягодами можна зберігати на окремій поличці морозилки із загальним об'ємом 40-50 літрів. Для розміщення багатого врожаю буде потрібно значно більше корисного об'єму — від 200 літрів.

Експерти інтернет-магазину "Фокстрот" радять при виборі морозилки врахувати такі характеристики:

  • Наявність окремого лотка. Ягоди можна зберігати тільки разом з ягодами або фруктами, але не з рибою та м'ясом.
  • Автоматичне розморожування NoFrost. Розморожені ягоди втрачають форму, смак і всі корисні властивості при повторному заморожуванні, яке може знадобитися після тривалого відключення холодильника. Невеликі порції можна зберігати в морозилках з ручною системою розморожування, яка присутня в бюджетних холодильниках "Норд" та інших брендів.
  • Функція Super Frost. При швидкому "шоковому" заморожуванні до -30 градусів в ягодах зберігається більше вітамінів за рахунок меншого пошкодження структури тканин.

Як заморожувати свіжі ягоди

Заморожуйте ягоди невеликими партіями в два заходи. Розкладіть ягоди на піддоні або дошці в один шар і залиште в морозилці на 3-5 годин. Пересипте заморожений продукт в пластиковий контейнер з кришкою.

Оптимальна температура зберігання — вiд -18 ºC до -20 ºC: при таких умовах термін придатності збільшується до 10-12 місяців.

  • Використовуйте невеликі контейнери об'ємом до 1,5 - 2 літра.
  • Ретельно висушіть ягоди перед заморожуванням.
  • Наклейте на контейнер "пам'ятку" з датою упаковки — ягоди можуть зберігатися в морозилці максимум рік.
Реклама:

Головне сьогодні