Google має намір вбити паролі для Android до кінця року. Що далі?

— 25 травня 2016, 16:02

Частину проекту 'Abacus', яка має назву 'Trust API', представили на конференції розробників компанії. У червні її вже протестують у багатьох великих фінансових інституціях світу, повідомляє The Guardian.

Систему захисту розроблено для смартфонів, вона розпізнаватиме кілька особистих ідентифікаторів користувача, дозволяючи людині зайти у свої аккаунти чи до гаджета взагалі.

Заміть того, щоб питати пароль, телефон аналізуватиме обличчя, голос, манеру набору тексту та поведінку пальців на екрані (точніше, те, як користувач свайпає), і де він знаходиться.

Усі ці дані будуть попередньо занесені до додатку, який генеруватиме так званий "код довіри". Саме за ним телефон вирішуватиме, чи це ви його тримаєте.

Фото blog.gsmarena.com

Систему розроблено для того, щоб зробити її безпечнішою, кажуть у компанії. Пароль легко вкрасти, однак набагато важче зловмисникам буде скопіювати міміку і жести господаря гаджета.

У Google вірять, що система логіну, яка поєднує усі ці фактори, може бути у 10 разів більш захищеною, ніж сканування відбитків пальців.

Етап тестування розпочнеться незабаром, однак голова проектів Google Ден Кауфман заявив, що додаток буде доступним кожному розробнику операційної системи Android до кінця цього року — якщо усе пройде успішно.

Це означає, що епоха запам'ятовування десяти різних паролів для усіх аккаунтів добігає кінця.

Реклама:

Головне сьогодні