В американській школі учням видали книжку з цитатами Гітлера, Сталіна та лідера ІДІЛ

— 27 травня 2016, 17:15

Три цитати, про які йдеться, це висловлювання Гітлера "Слова будують мости у незвідані області", Сталіна "Ідеї потужніші за зброю" та слова лідера ісламістського терористичного угруповання ІДІЛ "Будьте праведними: неправедні ніколи не процвітатимуть. Будьте мужніми. Тримайте своє слово, навіть дане своїм ворогам".

Річна книга школи – це збірка згадок про шкільне життя протягом року, розповіді про цікаві події, де також публікують фото учнів і класу, повідомляє Mashable. Тобто, своєрідний альбом.

Такі збірки у навчальних закладах видають щорічно. Частину контенту додають туди самі школярі. Потім видання проходить рецензію.

Коли помилку помітили, шкільний округ запропонував учням повернути кошти за книгу, яка коштує від $69 до $100 залежно від індивідуального замовлення. Тим, хто хотів її залишити собі, пропонували стікери, аби заклеїти недоречні цитати.

ВІДЕО ДНЯ

Нині незрозуміло, як такі слова потрапили до шкільної збірки. Округ вибачився перед школярами і батьками, а у і-мейлі до місцевої газети Pittsburgh Tribune-Review чиновники пояснили, що самі цитати були перевірені перед публікацією, а от прізвища тих, кому вони належать — очевидно, ні.

"Це дуже прикра помилка, шкільний округ ніколи б не закрив на таке очі, якби знав про подібну публікацію у школі", — йдеться в офіційній заяві.

Реклама виробника шкільних альбомів в Америці

"Ми добре розуміємо, які емоції це викликало у багатьох наших учнів та членів їхніх родин, і за це ми просимо вибачення".

Чиновники не повідомили, чи буде покарано когось зі школярів через цей інцидент.

"Однак справа надрукувати дурненьку цитату з улюбленого ТВ-шоу, і зовсім інша — навести цитати диктаторів. Це страшенна неповага", — заявив Домінік Кагліусо, представник шкільного округа.

Реклама:

Головне сьогодні