В американській школі учням видали книжку з цитатами Гітлера, Сталіна та лідера ІДІЛ

— 27 травня 2016, 17:15

Три цитати, про які йдеться, це висловлювання Гітлера "Слова будують мости у незвідані області", Сталіна "Ідеї потужніші за зброю" та слова лідера ісламістського терористичного угруповання ІДІЛ "Будьте праведними: неправедні ніколи не процвітатимуть. Будьте мужніми. Тримайте своє слово, навіть дане своїм ворогам".

Річна книга школи – це збірка згадок про шкільне життя протягом року, розповіді про цікаві події, де також публікують фото учнів і класу, повідомляє Mashable. Тобто, своєрідний альбом.

Такі збірки у навчальних закладах видають щорічно. Частину контенту додають туди самі школярі. Потім видання проходить рецензію.

Коли помилку помітили, шкільний округ запропонував учням повернути кошти за книгу, яка коштує від $69 до $100 залежно від індивідуального замовлення. Тим, хто хотів її залишити собі, пропонували стікери, аби заклеїти недоречні цитати.

Нині незрозуміло, як такі слова потрапили до шкільної збірки. Округ вибачився перед школярами і батьками, а у і-мейлі до місцевої газети Pittsburgh Tribune-Review чиновники пояснили, що самі цитати були перевірені перед публікацією, а от прізвища тих, кому вони належать — очевидно, ні.

"Це дуже прикра помилка, шкільний округ ніколи б не закрив на таке очі, якби знав про подібну публікацію у школі", — йдеться в офіційній заяві.

Реклама виробника шкільних альбомів в Америці

"Ми добре розуміємо, які емоції це викликало у багатьох наших учнів та членів їхніх родин, і за це ми просимо вибачення".

Чиновники не повідомили, чи буде покарано когось зі школярів через цей інцидент.

"Однак справа надрукувати дурненьку цитату з улюбленого ТВ-шоу, і зовсім інша — навести цитати диктаторів. Це страшенна неповага", — заявив Домінік Кагліусо, представник шкільного округа.

Реклама:

Головне сьогодні