Жорстокість чи самозахист? У зоопарку хлопчик впав до горили, і тварину застрелили. Відео

— 30 травня 2016, 12:21

Щоб захистити дитину, керівництво парку прийняло рішення вбити тварину, повідомляє The Independent.

Дитина випадково прослизнула крізь паркан і впала з висоти 4,5 метру у неглибокий басейн у клітку до горили. На відео, яке зняв відвідувач зоопарку, видно, як тварина носить хлопця наче ляльку з одного боку басейну в інший.

Ця історія миттєво облетіла увесь світ.

Відвідувачі зоопарку, які були присутні під час інциденту, звинувачують батьків дитини у тому, що вони не дивилися за малюком.

Користувачі мережі створили онлайн-петицію, вимагаючи покарання для батьків хлопця. На їхню думку, смерть горили була марною. Фото Фото WLWT

Людям школа рідкісну західнорівнинну 17-річну горилу на ім'я Харамбе.

У звіті рятувальної команди йдеться, що горила жорстоко тягала и кидала дитину, тому вони мусили вбити примата.

Керівництво зоопарку пояснило, що у них не було іншого вибору, тому довелося вчинити саме так. Директор парку Тейн Майнард повністю виправдав дії команди порятунку: "Вони зробили важкий вибір, але правильний, бо життя хлопчика було врятовано".

Він також пояснив, що транквілізатори могли не подіяти швидко, тоді як постріл дротиком міг навпаки схвилювати тварину, зробивши ситуацію гіршою.

Дехто з користувачів соцмереж вимагає кримінального покарання для неуважних батьків дитини. На сайті change.org навіть створили онлайн-петицію, яка шукала "справедливості для Харамбе". За 24 години вона набрала 80 тисяч підписів.

Як повідомляє видання The Daily Mail, поліція не виключає можливості кримінального покарання для батьків дитини за недогляд.

Тим часом мати хлопця Мішель Грегг, особу якої вже встановили, написала повідомлення у Facebook, подякувавши за порятунок своєї дитини: "Я хочу подякувати усім за їхні думки і молитви. Те, що розпочалося як чудовий день, завершилося жахом. Господь захистив мою дитину, доки рятувальники змогли до нього дістатися".

Горила Харамбе і хлопець, який впав до клітки. Фото WLWT

"Мій син у безпеці, і зміг піти звідти зі струсом мозку та кількома подряпинами, але у нього немає зламаних кісток чи внутрішніх ушкоджень.

Як суспільство, ми швидко засуджуємо інших у тому, як пильно вони дивляться за своїми дітьми. Ті, хто мене знають, можуть розповісти, що я завжди уважна до них. Нещасний випадок трапився, але я вдячна, що правильні люди опинилися у правильному місці".

Мати хлопця також заявила, що вона намагалася спинити малого, однак просто не встигла вчасно схопити його.

Харамбе застрелили, щоб вберегти дитину. Фото з Facebook очевидців

До того, як впасти у клітку, хлопець сказав матері, що хоче до води, і вона йому відмовила, однак була зайнята іншими своїми дітьми.

Водночас дехто зі свідків події, опитаних виданням, стверджують, що горила навпаки намагалася захистити дитину, тому носила і обіймала її.

Реклама:

Головне сьогодні