Дослідники розповіли, яка робота справді приносить щастя

— 10 червня 2016, 13:44

Дослідження британських науковців стверджує, що найщасливішими на роботі виявилися жінки-домогосподарки.

З огляду на те, що хатня робота і виховання дітей також є роботою, домогосподарки і домогосподарі справді опинилися на першому місці серед найщасливіших працівників, пише The Daily Mail.

Лише один із семи батьків, який перебуває вдома з дітьми, визнав, що він чи вона незадоволені своєю роллю. Це лише половина того рівня невдоволення роботою, яке продемонстрували державні службовці, а також продавці чи продавчині у Великобританії.

Опитування проводила одна з британських страхових компаній. Понад 3 тисячі осіб відповіли на запитання, чи задоволені вони своїм життям.

Рейтинг щастя працівників виявився таким.

Домогосподарки і домогосподарі задоволені у 87,2% випадків. Решту п'ять позицій посіли івент-менеджери (86,3%), митці та дизайнери (84,4%), працівники сфери благодійності (83,9%), дозвілля, спорту і туризму (83,7%).

Домогосподарки переважно задоволені своєю роллю. Фото dailymail.co.uk

Найменш задоволеними були маркетологи, рекламщики, піарники. Їх рейтинг щастя — 53,8%.

Не надто щасливими на роботі виявилися поліцейські та охоронці (59,4%), продавці та продавчині (67,4%), державні службовці (70%), робочі в магазині (70,8%).

Автори дослідження стверджують: хоча домогосподарки і є щасливішими, ніж представники інших родів занять, вони також працюють вдвічі більше за інших.

Поліцейські своєю роботою не надто задоволені. Фото cityofhemet.org

Це дослідження підтверджує результати попереднього опитування Офісу національної статистики Великобританії, яке показало, що матері, які опікуються домашнім господарством, вважають своє життя більш цінним та вартим зусиль, ніж жінки на роботі.

Урядове опитування також з'ясувало, що понад третина жінок, які вимушені були вийти на роботу, радше б покинули її та лишилися вдома з дітьми.

Реклама:

Головне сьогодні