Каблучка з тривожною кнопкою, яка може врятувати життя, зібрала $98 тис. інвестицій

— 25 червня 2016, 11:00

Майбутній власник Nimb зможе моментально повідомити рідним, друзям і службам порятунку про те, що він опинився у небезпеці, надіславши сигнал SOS зі своїми координатами, пише видання Wonderzine.com.

Пристрій, який має вигляд звичайної великої каблучки (девайс доступний у білому і чорному кольорах та у різних розмірах), пов'язаний зі спеціальним мобільним додатком, котрий дозволяє налаштувати "коло безпеки" — обрати, кому б ви хотіли повідомити про те, що ви у небезпеці.

Тривожна кнопка розташована з тильного боку так, щоб її можна було швидко знайти однією рукою без зайвих рухів.

Автори ідеї обіцяють, що її не можна натиснути випадково — щоб пристрій спрацював, кнопку треба тримати натиснутою три секунди, поки каблучка не завібрує, підтверджуючи, що ваш заклик про допомогу почутий.

Додаток Nimb дозволяє також звернутися за допомогою до користувачів, які перебувають недалеко від вас: за задумом творців, власники пристроїв і їхні друзі сформують співтовариство, на допомогу якого можна розраховувати у невідкладній ситуації.

Nimb можна пов'язати з пристроєм, який знаходиться у іншого користувача, — тоді ваша каблучка вібруватиме, якщо пов'язаний із нею девайс подасть сигнал, і ви без додатка дізнаєтеся, що близькій людині потрібна допомога.

Є і бонусна опція: каблучка вібруватиме, якщо знаходиться занадто далеко від пов'язаного з нею смартфона, тож власник не буде забувати телефон вдома або в таксі.

Автори проекту припускають, що каблучку зможуть носити не лише жительки мегаполісів, які часто одні повертаються додому темними вулицями, а й діти, студенти, які живуть далеко від своїх родин, люди похилого віку, ті, хто має проблеми зі здоров'ям, спортсмени і мандрівники, а також співробітники компаній, які працюють з цінними вантажами і наражаються на небезпеку.

Співзасновницею Nimb є російська журналістка Катерина Романовська, вона ж — колишній співавтор пародійного блогу "Перзідент Роіссі".

У своєму пості, присвяченому запуску нового проекту, вона розповіла, як 16 років тому пережила напад незнайомця з ножем, який ледь не коштував їй життя.

Нині на Kickstarter можна зробити попереднє замовлення каблучки за 99 доларів, комплект з двох за 149 або з чотирьох — за 499. Кампанія завершиться 30 липня.

Реклама:

Головне сьогодні