Топ-10 спеціальностей вишів за кількістю бюджетників. Медсестринство "обігнало" ІТ та право

— 10 серпня 2016, 10:37

Для визначення рейтингу враховувалась загальна кількість зарахованих на місця держзамовлення на рівнях бакалавра, магістра, спеціаліста та молодшого спеціаліста, йдеться на сайті МОН.

Цього року вперше кількість бюджетних місць для кожної зі спеціальностей була нефіксованою та визначалася відповідно до кількості поданих заяв із високими балами сертифікатів ЗНО.

"Спеціальність "середня освіта" набрала найбільшу кількість бюджетників (13307 місць). Потрібно розуміти, що на ній навчатимуться майбутні вчителі середньої школи – географії, історії, біології. Тобто спеціальність одна, але дуже широка", – зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

[L]4 та 5 місце в рейтингу посідають "будівництво та цивільна інженерія" і "фінанси, банківська справа та страхування" – 7267 та 6450 місць відповідно.

Спеціальність "право" опинилася на 7 сходинці, маючи 5тис 983 місця. Її випередило "галузеве машинобудування" – 6050 місць.

"Ми бачимо, що технічні спеціальності утримали у себе бюджетників й там навчатиметься достатня кількість дітей", – наголосив Олег Шаров.

8 та 9 місця займають "облік і оподаткування" – 5908 місць та "початкова освіта" – 5 287.

Закривають десятку спеціальність "комп’ютерні науки та інформаційні технології", де у цьому році навчатимуться 4985 студентів-бюджетників.

До 18:00 10 серпня ще можна написати заяву та подати оригінали документів на контракт. Списки зарахованих на платну форму навчання університети мають вивісити 12 серпня.

Реклама:

Головне сьогодні