Батьків, які привчають дітей до веганства, можуть карати в'язницею в Італії

— 10 серпня 2016, 17:37

Ельвіра Савіно, депутатка правоцентристської партії Forza Italia, запропонувала власний проект закону.

Відповідно до нього, батьків, які виховують дітей до 16 років у традиціях веганства, можна карати позбавленням волі, пише The Guardian.

Італійські медіа уже назвали скандальний документ "законом Савіно".

За словами ж самої депутатки, він спрямований на "засудження нерозсудливої та небезпечної поведінки батьків, що погіршує здоров'я неповнолітніх", йдеться в матеріалі італійської газети La Repubblica.

[L]Ельвіра Савіно уточнює, що "нерозсудливою" вона називає дієту без м'яса, яєць, молочних продуктів, відсутність яких позбавляє дітей необхідного заліза, цинку, вітаміну В12 та інших необхідних для розвитку організму вітамінів.

ВІДЕО ДНЯ

У 2008 році депутатка Савіно стверджувала, що вегетаріанство навіть у найсуворіших його проявах може бути корисним для здоров'я жінки. Тоді рух за дієту без м'яса ставав дедалі популярнішим в Італії.

"У мене немає заперечень, якщо вибір стосовно свого харчування робить доросла людина. Проблема виникає тоді, коли старші вирішують замість неповнолітніх", – акцентує депутатка.

Щоб уникнути ідеологічних суперечок, Савіно запропонувала давати 1 рік в'язниці за примусове утримання дитини на веганській дієті з можливістю продовження терміну перебування за ґратами, якщо маляті ще немає 3 років.

На думку депутатки, обов'язково повинні бути покарані батьки, чиї нащадки віком від 2,5 до 6 років захворіли, отримали травми чи померли в результаті нестачі білка в організмі.

Італійське суспільство по-різному реагує на рішучість Савіно.

Президент наукової організації Italian Society of Food Science Андреа Гіселлі розповів виданню La Repubblica, що дієти з надмірною кількістю цукру й жиру викликають більше проблем зі здоров'ям, ніж ризики дефіциту веганської дієти.

Повинні бути покарані батьки, чиї діти віком від 2,5 до 6 років захворіли від нестачі білка в організмі. Фото oksun70/Depositphotos

Публічне обговорення проблеми веганства у дитячому віці спровокували кілька зафіксованих випадків виснаження у дітей.

У червні цього року 2-річний хлопчик провів кілька діб у відділенні інтенсивної терапії в лікарні Генуї. Через дієту, яка виснажила малечу, лікарі проводили лікування вітамінної недостатності.

Раніше, в середині квітня, італійський суд виніс рішення про те, що жінка з Бергамо повинна готувати м'ясо для свого сина хоча б один раз на тиждень. На неї поскаржився батько хлопчика.

Реклама:

Головне сьогодні