Тест

Бельгійська паралімпійка виграла "срібло" і відклала свою евтаназію. Відео

Срібна призерка перегонів на візках на 400 метрів розповіла, що підписала необхідні документи на евтаназію ще у 2008 році, пише ВВС.

Бельгійська преса одразу сповістила, що Маріке передумала, але спортсменка відкинула спекуляції на темі під час прес-конференції після змагання.

Верворт розповіла, що досі насолоджується кожним моментом життя.

"Як настають часи, коли поганих днів у мене більше, ніж хороших, у мене є підписані для евтаназії папери, але для них ще не час", – сказала Маріке журналістам.

37-річна паралімпійська призерка страждає від дегенеративного захворювання м'язів, яке спричинює постійний біль, судоми й не дає спати.

[L]Маріке було лише 14 років, коли діагноз перетворив її життя на постійний бій.

Попри це, "срібло" у Ріоне перша медаль спортсменки. Вона отримала "золото" на 100-метровій дистанції та срібло – на 200-метровій на Олімпійських іграх у Лондоні 2012 року.

Але тепер Верворт заявила, що востаннє брала участь в Олімпіаді.

"Срібло" у Ріо – не перша медаль спортсменки. Фото hln.be

"Це відчуття: "Так! Я отримала срібну нагороду!", але є інший бік медалі – муки та прощання зі спортом. Тому що я люблю спорт – це моє життя", – розповіла паралімпійка.

У Бельгії дозволена евтаназія хворих, які страждають від невиліковних захворювань. Щоб підписати документи на її проведення, людина повинна ментально повносправною.