Гарвард в українському дипломі. 4 виші запускають змішане навчання з Prometheus

— 14 вересня 2016, 13:00

До нього долучилися НТУ "КПІ", УКУ, НУ "Львівська політехніка" та ЛНУ імені Івана Франка.

Замість звичних лекцій та поточного контролю студенти будуть дивитися відеолекції та виконувати завдання безкоштовних онлайн-курсів від найкращих викладачів України та світу, розміщені на платформі Prometheus.

"Курси повністю інтегровані у навчальний процес університетів. Їхні результати підуть у дипломи, як і звичайні офлайн-предмети, які відвідують студенти", – уточнив співзасновник Prometheus Іван Примаченко.

В університетах викладачі зможуть приділити більше часу індивідуальній роботі зі студентами, а також забезпечать надійний фінальний контроль знань.

[L]Серед масових онлайн-курсів, які будуть використовуватися в рамках пілотного проекту, легендарний Гарвардський курс основ програмування "CS50", курс Стенфордського університету "Як створити стартап".

Студенти також матимуть можливість вивчати предмети найкращих викладачів провідних українських вишів: "Алгоритми та структури даних", "Філософія для непрофільних факультетів", "Підприємництво" та "Основи Web UI розробки".

Формат змішаного навчання передбачає запровадження онлайн-курсів провідних викладачів країни та світу в традиційний навчальний процес.

Експерименти зі змішаним навчанням найкращого політехнічного університету світу MIT продемонстрували зростання навчальних результатів студентів на 35%.

Після завершення пілотного проекту в 2017 році, Prometheus планує ініціювати реформу української вищої освіти на базі змішаного навчання.

Реклама:

Головне сьогодні