#небийдитину. Новий флешмоб проти насильства на Facebook – інфографіка

— 14 вересня 2016, 16:15

Користувачі Facebook розповідають історії про відмову від фізичного покарання дітей із хештегами #небийдитину, #неможнабитидітей.

Про свої аргументи на користь відмови від фізичного покарання батьки розповідають, наводячи свої аргументи проти. Вони також пригадують власне дитинство та аналізують закордонний досвід покарань дітей.

Користувачі також створили інфоргафіку з основними порадами, як зробити дитину слухняною, як реагувати, коли маля робить щось небезпечне та як правильно карати дітей.

Фото facebook.com/oleksandra.sidorchenko

Фото facebook.com/oleksandra.sidorchenko

Фото facebook.com/oleksandra.sidorchenko

"Ніщо, навіть батьківство, не дає нам права вчиняти насилля над ним. Але ж як виховувати? Розмовляти, пояснювати, поговорювати емоції, відволікати, пропонувати альтернативу, сумувати разом з дитиною... Звичайно у дітей трапляються істерики, часом вони хочуть того що не можна і з цим нічого не вдієш. В ці моменти потрібно залишатися другом своїй дитинині", – пише Ірина Запорожець.

"В чому секрет? Мені здається, у суспільному консенсусі, що бити дітей – ганебно", – розповідає Катерина Бойко.

"Хочу додати, що окрім фізичного насильства існує психологічне, на жаль. І обидва види насильства однаково травмують дитину, знищують життя, яке ще тільки починається", аналізує Наталя Шевцова.

Реклама:

Головне сьогодні