У МОН розповіли, як цього року проходитиме ДПА

— 21 вересня 2016, 15:25

Про це повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, йдеться на сайті відомства.

"Державна підсумкова атестація відбудеться відповідно до положення про ДПА, що затверджено наказом Міністерства у 2014 році. На цей час ніяких змін не передбачається", – розповів Кононенко.

ДПА випускників початкової школи розпочнеться 15 травня, загальних середніх навчальних закладів ІІ ступеня – 1 червня, а для випускників шкіл ІІІ ступеня – 23 травня.

Перелік предметів, з яких буде проводиться атестація, порівняно з минулим роком, не зміниться.

Для загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня – це українська мова, літературне читання, математика.

[L]"Випускників, у яких навчання відбувається мовою національних меншин або які вивчають одна з мов національної меншини, можуть пройти державну підсумкову атестацію з цієї мови за рішенням педагогічної ради навчального закладу та з урахуванням побажань батьків", – додав Кононенко.

У навчальних закладах II ступеня випускники обов’язково складатимуть ДПА з української мови та математики, а також ще з одного предмета, який буде обирати педагогічна рада школи з-поміж зарубіжної літератури, іноземної мови, історії України, всесвітньої історії, правознавства, географії, біології, хімії, фізики, інформатики.

ДПА випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл ІІІ ступеня) розпочнеться з 23 травня і буде проходити у формі ЗНО.

ДПА у формі ЗНО учні складатимуть з предметів: українська мова, математика або історія України та ще з одного предмета за власним вибором.

Реклама:

Головне сьогодні