Благодійний фонд запустив безкоштовне навчання ІТ для соціально незахищених дітей

— 26 жовтня 2016, 18:00

Діти-сироти, діти з обмеженими можливостями та з багатодітних сімей, що мають 5 й більше дітей, нащадки воїнів АТО, що загинули або отримали поранення не сумісні з роботою матимуть можливість безкоштовно вивчати ІТ, йдеться на сайті проекту.

"Якісну сертифіковану ІТ-освіту, що відповідає потребам провідних компаній, нажаль можуть отримати здебільшого люди з прибутком середнього та вище середнього рівня. У дітей соціально незахищених верств населення така можливість практично відсутня. Тому наша мета – забезпечити їм такий шанс" – розповідає директор Благодійної школи "Розумне майбутнє" Дмитро Мартинчук.

[L]Зараз спільно з Мінсоцполітики, районними управліннями соцзахисту Києва, Львова, Одеси, Тернополя, Вінниці, Дніпра, Харкова і Запоріжжя, Київської міською спілкою ветеранів АТО і Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції була розроблена система формування груп, а також отримано згоду від багатьох ІТ-компаній виступити партнерами проекту.

Навчання планують розпочати вже цього року. Понад 150 дітей із міст-учасників проекту матимуть змогу долучитися до навчальної ініціативи.

Напрямки навчання дітей від 8 до 14 років в Благодійній школі розподіляються на технічний розвиток та особистісний.

Діти від 15 до 17 років навчатимуться за програмами, що надають можливість отримати ІТ-спеціалізацію розробника або тестувальника програмного забезпечення.

Реклама:

Головне сьогодні