Міс Ісландії відмовилася від участі у конкурсі краси після пропозиції схуднути

— 27 жовтня 2016, 11:00

Після цієї заяви ісландська представниця Арна Йонстдоттір написала відкритого листа. У відповідь на репліку організаторів дівчина пояснила, що відмовляється від участі у міжнародному конкурсі після поради скинути вагу, аби виглядати "худішою та гарнішою" на фото, ніж у реальному житті, повідомляє The Independent.

20-річна модель також додала, що почула на свою адресу, ніби на її тілі надто багато жиру, а плечі занадто великі.

Президент конкурсу Miss Grand International, Нават Ітсарагрісіл у свою чергу пояснив, що організтори конкурсу дали таку пораду одній із його учасниць, щоби збільшити її шанси на успішну участь.

"Кожна із конкурсанток повинна показати свої зміни протягом трьох тижнів підготовки до конкурсу, – пояснив президент конкурсу.

Cocktail party tonight ✨✨ #missgrandinternational2016 #missgrandinternational #missgrandiceland #mgi2016

A photo posted by Arna Ýr Jónsdóttir (@arnayr) on Oct 12, 2016 at 5:31pm PDT

Це нормально, коли команда конкурсу дає поради учасницям, як покращити свої шанси на перемогу. Із самого початку підготовки до конкурсу Арна показала себе як цікаву особистість. Усім працівникам подобалося працювати з нею, вона справляла дуже позитивне враження".

Натомість Йонстдоттір розповіла виданню Iceland Monitor, що президент Miss Grand International запропонував їй відмовитися від сніданку, їсти лише салат під час ланчу й пити саму воду щовечора до фіналу конкурсу.

Swimming suit competition 👙👍🏼 #missgrandinternational2016 #missgrandiceland #mgi2016 #missgrandinternational

A photo posted by Arna Ýr Jónsdóttir (@arnayr) on Oct 16, 2016 at 9:47am PDT

Відмову від участі дівчина називає відстоюванням своїх прав, прав усіх жінок у світі та захистом честі Ісландії.

"Я – дуже сильна жінка, проте інколи моєї сили недостатньо, – пояснила Арна. – Якщо хтось говорить мені, що я надто товста, значить ця людина просто мене не заслуговує".

My goodbye letter✉🖋

A photo posted by Arna Ýr Jónsdóttir (@arnayr) on Oct 24, 2016 at 3:42pm PDT

Реклама:

Головне сьогодні