Чехія, Німеччина, В'єтнам. 89-річна баба Лєна подорожує на заощадження від пенсії

— 28 жовтня 2016, 10:45

Історію баби Лєни, як вона сама представляється, розповіла російська туристка, яка випадково познайомилася із бабусею у В'єтнамі. Історію неймовірної старенької Катерина Папіна розповіла на Facebook.

"Бабуся народилася в далекому 1927 році. У війну працювала в тилу, в Оренбурзі, орала на волах поля для засіву, потім сіяла, прибирала. Вийшла заміж за військового. Спочатку все було добре. Але потім чоловік почав пити й бити їх із дочкою. Зараз бабуся живе одна. У неї, крім доньки, ще є двоє онуків", – написала Катерина.

У 83 роки Баба Олена вирішила подорожувати. Відтоді збирає свою пенсію, щоб 1-2 рази на рік кудись поїхати.

Баба Лєна розповіла, що кожного року їздить в Карлові Вари на три тижні лікуватися. Там один раз познайомилася з жінкою, яка запросила її в гості до Німеччини. Літня жінка, звісно ж, не відмовилася від пропозиції, а звідти вони разом поїхали в Чехію.

"Здоров'я у бабусі подорожувати дозволяє. Ходить звичайно з паличкою, але цілком упевнено! А очі, на жаль, підводять сильно. Жінка майже зовсім не бачить на одне око. Вона планує операцію робити, перша пройшла невдало", – йдеться в розповіді Катерини.

У Красноярську вона ходить в турагенства й співробітники допомагають їй вибрати путівку. Подорожує баба Олена з рюкзаком. Звичайно, їй носити його важко самій, але абсолютно завжди і всюди знаходяться люди, які допомагають.

"Ми вирішили взяти над нею шефство на час відпочинку у В'єтнамі. Наприклад, запитали, чи не хоче вона спробувати прокататися на байку з водієм. Баба Лєна погодилася з великим ентузіазмом! Я їхала позаду неї на сидінні і питала, чи не страшно їй. На що баба Олена сказала: "Супер!". Водій-в'єтнамець так довго обіймав її, навіть їхати не хотів", – поділилася туристка.

Усі свої подорожі старенька фотографує. Крім В'єтнаму, Німеччини й Чехії, вона також була у Туреччині й Польщі. Жінка зізнається, що у молодості не мала можливості кудись поїхати, тепер не втрачає жодної можливості надолужити.

Реклама:

Головне сьогодні