У 31 життя тільки починається. У чому секрет довголіття найстаршого у світі кота

— 6 жовтня 2016, 17:00

Його власники, 62-річна Ліз та 66-річний Ієн Фінлі, взяли його собі у 1990-му році, коли кіт подружився з їхньою кішкою Спайсі, пише Mirror.

За колір шерсті вони назвали приблуду Натмег (англ. nutmeg – мускатний горіх).

У 1990-му Фінлі возили кота до ветеринара через абсцес на шиї. Тепер пара шукає документи про той візит, щоб підтвердити його вік. У 1990-му році ветеринар сказав, що Натмегу уже було приблизно 5 років. Виходить, що йому зараз 31 (141 рік за людськими мірками).

Подружжя розповідає, що секрет його довголіття полягає в особливій любові до недільних обідівособливо гарячої смаженої курки із соусом.

Коту зараз 31 (141 рік за людськими мірками). Фото boredpanda.com

"Ми святкуємо його день народження щороку у березні, оскільки забрали його додому у березні 1990-року, – розповідає Ієн.

Відтоді ми любимо і піклуємося про нього. Зараз у Натмега лишилося тільки три зуба, але він любить смажену курку не менше і завжди сидить перед холодильником, коли голодний.

Cекрет довголіття кота полягає в особливій любові до недільних обідів – особливо гарячої смаженої курки із соусом. Фото boredpanda.com

Він приходить і лягає нам на коліна, коли вважає, що час іти спати. Не він є нашим котом, а ми – його люди. Він ніколи не дає нам забути про це. Можливо, у цьому також його секрет довгого й тривалого життя".

[L]Натмег прокидається щоранку о п'ятій. У подружжя Фінлі немає дітей, тому кітнайдорожче, що у них є. За словами господарів, для свого віку він ще добре тримається.

Минулого року кіт пережив серцевий напад. Лікарі дозволили забрати його додому, щоб Ліз та Ієн могли попрощатися із домашнім улюбленцем. Але відтоді минуло уже багато часу, а подружжя вважає, що Натмег просто використав одне зі своїх 9 життів.

У подружжя Фінлі немає дітей, тому кіт – найдорожче, що у них є. Фото boredpanda.com

Дотепер вважалося, що найстарішим котом є 26-річний Теммі з Манчестера. Його власниця Анна Гоф розповіла, що її улюбленець народився у 1990 році.

Реклама:

Головне сьогодні