Як зробити шлюб "зрадотривким": 13 порад від авторки книг про стосунки й секс

— 9 жовтня 2016, 10:02

Кожен випадок зради, як і кожен шлюб, унікальний, і тут не може бути універсальних порад із гарантованим результатом. Панацеєю не є й велика кількість подружнього сексу.

Одначе є важливі речі, над котрими справді варто замислитися, каже Кокс.

Про це пише The Daily Mail.

Чи правильного партнера ви обрали?

Те, чи зраджуватиме вас партнер або партнерка, значною мірою залежить від того, що за людину ви обрали. Нарциси, сфокусовані на собі та своїх потребах, більш схильні до зрад. Є професії, представники яких частіше скачуть у гречку (наприклад, пов'язані з частими відрядженнями).

Якщо один із батьків вашої половини зраджував іншого, або якщо ваша половина була невірною в попередніх стосунках – це теж фактори ризику. І те, скільки статевих партнерів ваш коханий чи кохана мали до зустрічі з вами, теж може вказувати на здатність його чи її до моногамних стосунків.

Статистика каже: 60% чоловіків та 40% дружин зраджують свої половини. Фото SIphotography/Depositphotos

Чи обговорювали ви, що є зрадою?

Варто відверто обговорити, що у вашій парі є прийнятним, а що – ні. Партнер має знати, з чим ви готові миритися, а з чим – категорично ні.

Чи правильно ви сваритеся?[L]

У "токсичних" шлюбах, де суперечки не вирішуються швидко та легко, а лишають по собі образу, біль та прихований гнів, частіше стаються зради.

Чи проводите ви час нарізно?

Дуже важливо, щоби навіть дуже-дуже кохана людина мала щось своє, не спільне з вами. Це може бути хобі, вільний час на спілкування з власними друзями, щось, що робить її щасливою. Час лише на себе не має розглядатися вами чи вашим партнером як якийсь спокусливий, важко досяжний "смаколик".

Чи є у вас спільні захоплюючі заняття?

Незліченні дослідження підтверджують: кількість якісного часу, проведеного разом – це потужний фактор щастя пари. Подорожуйте, експериментуйте, відкривайте для себе нові ресторани та яскраві враження.

У "токсичних" шлюбах зради трапляються частіше. Фото AntonioGravante/Depositphotos

Чи спілкуєтеся ви, коли перебуваєте далеко одне від одного?

Смс, телефон, електронна пошта чи соцмедіа – нема різниці, в який спосіб – але регулярні "чек-іни" знижують вірогідність того, що партнер вирушить "наліво", каже Кокс.

Чи безпечні у вашого партнера друзі?

Звісно, ми не можемо обирати друзів для нашої половини, але принаймні варто мати на увазі, якщо хтось із них погано на нього чи на неї впливає. Друзі, котрі самі зраджують або постійно діляться негативом щодо своїх стосунків – не найкорисніше товариство.

Чи проводите ви час зі щасливими парами?

Нещодавнє дослідження показало: дружба зі щасливими парами знижує вірогідність зрад та розлучень.

Чи відкриті ви для сексуальних експериментів?

Зовсім необов’язково "залюблювати" свого партнера, щоби й на ногах не тримався, важлива якість, а не кількість сексу. Зрада – це не завжди про секс, часто це просто пошук чогось нового. Замисліться, чи комфортно почувається ваш партнер, коли пропонує вам спробувати щось новеньке? Як ви на це реагуєте?

Чи безпечні у вашого партнера друзі? Фото konradbak/Depositphotos

Чи знайомі ви з "робочою дружиною/чоловіком" вашої половини?

Багато часу і ми, і наші партнери проводимо на роботі, і часто у колег створюється фальшивий образ одинака, адже чоловік або дружина є, але десь там. Старайтеся щоби ті, з ким працює ваша кохана людина, частіше бачили вас, щасливих, разом.

Як щодо якоїсь визначної події в житті?

Зміна робота, смерть близької людини – це фактори ризику. Люди дуже часто стараються заповнити вакуум у своїй душі новим романом, хоча насправді лише додають собі проблем. Небезпечним є також наближення до якогось "знакового" віку, наприклад, у 29 чи 39 років люди часто беруться переосмислювати своє життя та міркувати над тим, які нагоди вони згаяли.

Часто у колег по роботі створюється фальшивий образ одинака, адже чоловік або дружина є, але десь там. Фото tomwang/Depositphotos

Чи готові ви, як виникне потреба, звернутися до психолога?

Дедалі більше пар звертаються до психологів, щоби навчитися краще розуміти одне одного, спілкуватися та вирішувати суперечки. Чим раніше попросити про допомогу, тим менше вірогідність того, що ваш партнер чи партнерка тікатиме від проблем, поринаючи в романи на стороні.

Чи доглядаєте ви себе?

Звісно ж, краса – ніяка не гарантія того, що вас не зрадять. Людина може бути вродливою та нудною. Чи постійно нити. Чи бути злопам’ятною, такою, з якою просто неможливо знаходитися поруч. Усі ці речі люди, що зраджують, називають причинами свого вчинку.

Але дуже важливо піклуватися про себе, своє здоров'я та зовнішність, почуватися привабливим для свого партнера та впевненим у собі.

Нагадаємо, також є теорія, що потенційного зрадника можна вирахувати за рисами його обличчя. Чи довжина пальців.

Реклама:

Головне сьогодні