Рада зберегла статус "національних" за переміщеними з Донбасу вишами

— 3 листопада 2016, 17:45

За закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території "проголосували 266 депутатів.

Рада залишила чинними ліцензії та акредитаційні сертифікати тимчасово переміщених ВНЗ та наукових установ на провадження освітньої діяльності.

Тимчасово переміщені виші також зберігають статус національних без вимоги його підтвердження до повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України або дати завершення антитерористичної операції.

Згідно із внесеними змінами, окрім приміщення для роботи вишу, студентам та викладачам мають надавати житло.

[L]Працівники таких ВНЗ можуть стати на соціальний квартирний облік за місцезнаходженням переміщеного вишу, при наявності довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

За законом, працівники таких закладів не несуть відповідальності за стан майна, яке лишилося на тимчасово окупованій території.

Держава, у свою чергу, допомагатиме у відновленні матеріально-технічної бази тимчасово переміщених ВНЗ.

Якщо працівники наукових установ, які протягом 2 місяців від публікації наказу про тимчасове переміщення ВНЗ не перейшли до виконання своїх обов’язків на новому місці, їхній вчинок вважатимуть відмовою від переведення на роботу в іншу місцевість.

Реклама:

Головне сьогодні