Цей бар у Японії побудований повністю зі сміття

— 13 листопада 2016, 10:30

Для його зведення та облаштування використовувалися лише утилізовані матеріали та відновлені відходи, пише japanization.org.

У будівлі розташований бар, пивоварня, а також житлові приміщення.

Наприклад, тут знайшли собі місце реконструйовані меблі, весільні скрині, сільськогосподарське устаткування, пляшки слугують люстрами, газети – шпалерами, а підлогова меліорована плитка вже десь колись лежала.

У фасад, висота якого вісім метрів, вмонтували вікна із занедбаних довколишніх будинків.

У фасад, висота якого вісім метрів, вмонтували вікна із занедбаних довколишніх будинків

За задумом архітекторів вікна мають мають виконати функцію "ліхтаря надії, що дасть світло місту, яке бореться з населенням, що скорочується".

Будинок обладнаний "розумною" системою опалювання, яка дозволяє обігріти дровами кілька поверхів, бо вентилятор забезпечує циркуляцію тепла.

Зовнішні стіни облицювані дошками із кедру, які теж вже чимось слугували, та пофарбовані натуральним барвником.

Зовнішні стіни облицювані дошками із кедру, які теж вже чимось слугували, та пофарбовані натуральним барвником

Будинок обладнаний "розумною" системою опалювання. Для збільшення натисніть на світлину

Архітектори дизайнерського бюро Hiroshi Nakamura & NAP, які його спроектували та побудували, виграли за нього премію WAN Sustainable Buildings Award, якою нагороджують найкращі екобудинки у світі.

"З огляду на те, що слово "паб" походить від "публічний дім", ми вирішили втілити принципи співтовариства та наміри людей позбуватися відходів у архітектурі. Наша мета полягала в тому, щоб створити такий публічний будинок, щоб співтовариство могло б відчувати гордість за свої дії", – пояснюють дизайнери.

Пляшки тут слугують люстрами, газети – шпалерами

Тут знайшли собі місце реконструйовані меблі, весільні скрині, сільськогосподарське устаткування тощо

Ця підлогова меліорована плитка вже десь колись лежала

Містечко Камікацу, яке має всього 2000 мешканців та розташоване у префектурі Токусіма на півдні Японії, з трьох сторін оточене горами висотою до 1000 метрів.

Воно знамените тим, що вирішило радикально змінити свої споживчі звички, щоб до 2020 року стати одним з перших "безсміттєвих" місць у світі та переробляти 100% своїх відходів.

Вже зараз їм вдається цей показник наблизити до 80% шляхом сортування відходів на 34 категорії.

"Місцеві жителі, які стали збиратися у цьому пабі, починають по-справжньому розуміти, що їхні дії є не лише забавою, а й творчістю. Надихнувшись будинком Kamikatz у рециркуляционному центрі міста встановили спеціальні полиці для збору будівельних матеріалів", – пише видання.

Така архітектура дозволяє місту не лише економити енергію і ресурси та знизити кількість шкідливих викидів, а й привабити туристів та підтримати економіку регіону.

Тепер паб є найбільшою окрасою та гордістю жителів міста.

Тепер паб є найбільшою окрасою та гордістю жителів міста

Містечко Камікацу, яке має всього 2000 мешканців, з трьох сторін оточене горами висотою до 1000 метрів та хоче жити без відходів
Реклама:

Головне сьогодні