6-класники з Києва створили проект переробки відходів шкільних їдалень

— 17 листопада 2016, 12:30

Ініціативу компостування відходів шкільної їдальні шестикласники Софія-Христина Борисюк та Нікіта Шульга назвали "Компола", йдеться на сайті "Громадського радіо".

"Замість того, щоб викидати їх на сміттєзвалище чи знищувати разом із пластиковими пляшками, можна переробити їх на компост і підживлювати дерева біля доріг, щоб вони краще очищали повітря, бо листя на деревах вміють вбирати в себе пил та деякі гази", – розповів Нікіта.

[L]Для цього існують компостерибаки, в яких переробляються органічні відходи (шкірки з овочів, папір) на добриво для дерев.

Хлопець прийшов у школу і запропонував однокласниці Софії-Христині приєднатися до нього, щоб зробити цей проект.

"Я думаю, що одному йому було б важко робити цей проект, бо треба збирати багато грошей. І я погодилася", – поділилася Софія-Христина.

11 000 гривень на втілення своєї ідеї школярам вдалося зібрати за 2 дні, тому 6-класники вирішили не зволікати і подарувати компостер не тільки своїй школі, а ще 5.

Компостери купуватимуть у Німеччині. Компанія, що їх створює, одразу погодилася зробити знижку, коли дізналася, що цеучнівський проект.

Юні розробники планують поставити їх у тих районах, які найбільш забруднені, щоб у них було чистіше повітря.

Всього на продовження проекту потрібна 31 000 гривень, залишилося ще 20 000. Їх збирають на краудфандинговій платформі GoFundEd.

Реклама:

Головне сьогодні