NASA розшукує детективів для дослідження пінгвінів в Антарктиці

— 3 листопада 2016, 13:00

Ресурс penguinmap.com дозволяє всім охочим зафіксувати свої спостереження з Антарктики про місця проживання пінгвінів та види, яких помічали на тих чи інших територіях, пише TakePart.

Фахівці вважають, що така ініціатива допоможе не тільки знайти нові поселення, а й докладно оцінити кліматичні умови, в яких виживають птахи.

[L]"Пінгвіни є одним із найважливіших компонентів антарктичної харчової мережі, тому за їхнім існуванням, розселенням та розмноженням визначають стан екосистеми в цілому", – пояснив професор екології та еволюції Університету Стоні Брук Хізер Лінч.

Науковець додав, що фахівцям уже давно відомо про зміни популяцій цих пахів, але вони досі не мають докладної інформації щодо причин цього явища.

Одна з основних цілей новоствореного ресурсузбирати матеріал для створення спеціальної політики щодо захисту птахів і риб, наприклад, дозволів на туризм та риболовлю.

Пінгвіни уже встигли допомогти в аналогічному проекті, коли було прийнято рішення про захист цілої зони у Морі Росса від вилову риби.

Пінгвіни є одним із найважливіших компонентів антарктичної харчової мережі, тому за їхнім існуванням визначають стан екосистеми. Фото vladsilver/Depositphotos
Реклама:

Головне сьогодні