Україна уклала 5-мільйонний договір з Китаєм на розвиток інклюзивної освіти

— 7 листопада 2016, 11:10

Цей грант спрямують на розвиток науково-педагогічного експерименту в Запорізькій області, який буде поширено по всій Україні, повідомляє Укрінформ.

"Результати експерименту в Запорізькі області ляжуть в основу дорожньої карти по впровадженню інклюзивного середовища в усіх регіонах України", – сказала Марина Порошенко.

Голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового шляху Люй Цзяньчжунь зазначив, що співпраця розпочнеться у 2017 році, вона буде спрямована на дві галузі – здоров'я та освіту.

"Вклад Торгової палати на суму 5,2 млн гривень – для допомоги дітям-інвалідам. Другий внесок буде спрямований на розвиток освіти. Ми надамо грант 30 студентам різних вишів України для того, щоб вони могли отримати освіту в Китаї", – сказав Люй Цзяньчжунь.

[L]На зустрічі також ішлося про те, що із 7 мільйонів дітей України 700 тисяч мають порушення психо-фізичного розвитку і тільки 10% цих дітей мають можливість навчатися за допомогою інклюзивної освіти.

Як уточнив голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, на території області – близько 6 тисяч дітей-інвалідів та більше 30 тисяч людей, які потребують інклюзивної освіти.

"Для впровадження інклюзивного навчання ми маємо будувати сучасні медіатеки, презентація яких відбулася минулого місяця. І вже цього року медіатека запрацює в Запорізькій області. Потім необхідні сенсорні кімнати, де діти з інвалідністю зможуть отримувати спеціалізовану допомогу, окрім навчального процесу", – зазначила Порошенко.

Реклама:

Головне сьогодні