Підсумки року англійської. 34% українців почали вивчати мову у 2016-му

— 12 грудня 2016, 17:40

Такі результати дослідження наводить компанія TNS.

Наприкінці року підбиваються підсумки Року англійської мови в Україні.

Зокрема, завдяки внесеним змінам до закону "Про державну службу" вимога щодо володіння іноземною мовою держслужбовцями стала обов’язковою.

Також відбулися суттєві зміни в українській системі освіти.

У партнерстві з ініціативою GoGlobal та Британською Радою в Україні МОН започаткувало проект "Вчителі англійської мови — агенти змін", який готує вчителів англійської мови з різних регіонів України відповідно до міжнародних стандартів.

Як наслідок – 1428 вчителів англійської мови опанували сучасні практики викладання. Так, до кінця навчального 2017 року 50 тисяч дітей в 7 областях навчатимуться вже за новою методикою.

"Одним із найголовніших здобутків ми вважаємо збільшення кількості та якості літніх мовних таборів, в яких школярі вчаться спілкуватись англійською за допомогою поєднання ігрових та навчальних методик. Протягом 2016 року на базі 5501 навчальних закладів у 24 областях України відбулися літні мовні табори, в яких взяло участь 219 190 дітей. Ці показники збільшилися вдвічі порівняно з 2015 роком", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

[L]У 2016 році був реалізований проект пришкільних мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp, який виховує нову генерацію українців із глобальним світоглядом та з навичками, необхідними для 21 століття.

117 іноземних волонтерів із 38 країн світу приїхали до України, аби навчати понад 9000 українських школярів. А для дітей із Донецької та Луганської областей було організовано виїзний мовний табір на Київщині.

"Завдяки GoCamp, національній програмі з популяризації та вивчення іноземних мов Україна Speaking і заходам в Домі Америки, українці почали вивчати і говорити англійською більше, ніж будь-коли", – наголошує прес-аташе Посольства США в Україні Джеффрі Енісман.

Долучилися до Року англійської й приватні школи, які надавали для всіх охочих безкоштовні місця у навчальних групах, а також проводили відкриті розмовні клуби та тренінги.

Також цього року у 7 областях країни та Києві відбувся запуск у кінотеатрах сеансів мовою оригіналу.

Згідно із соц. дослідженням, проведеним компанією TNS на прохання ініціативи GoGlobal, 51% українців зазначили підвищення рівня знання англійської, а 92% вважають, що знання англійської – норма сучасності.

На завершення тематичного Року з 12 по 18 грудня по всій країні відбудеться Тиждень англійської мови із заходами, спрямованими на популяризацію іноземної в Україні.

"Ми віримо, що вже через 5 років нова генерація українців зможе використовувати всі сучасні можливості, матиме змогу вплинути на майбутнє світу та забезпечити гідне позиціонування України у ньому", – переконаний співзасновник ГО Global Office, народний депутат України Мустафа Найєм

Опитування проводилось серед інтернет-користувачів, які проживають у містах із населенням більше 50 тисяч осіб.

Реклама:

Головне сьогодні