Меблі з пластику, книги і коворкінг. Проекти українців пройшли на Школу інновацій Берліна

— 13 грудня 2016, 10:45

Три команди молодих винахідників та інноваторів з Одеси, Львова і Харкова вже почали працювати над втіленням своїх ідей із соціального підприємництва в Україні.

Серед них – львівський проект медіатеки 5books.club. Після створення інтернет-бібліотеки з текстами, відео, подкастами, команда творців планує відкрити у Львові кав'ярню-книгарню. Її прибуток піде на ревіталізацію сільських бібліотек.

Харківська команда SHEREKH створила новий простір Global Ukrainian Hub з івент-зоною, коворкінгом, бібліотекою, лабораторією, який підтримує соціальні ініціативи міста.

Одеський "Дорогоцінний пластик Україна" винахідника Євгена Хлєбнікова також увійшов до трійки найкращих. Він спрямований на перетворенню пластикового сміття у вуличні меблі. Найближчим часом команда планує створити з пластикових відходів крісло-гойдалку.

"Двомісячна менторська програма в рамках Берлінської школи соціальних інновацій — це той елемент навчання, який дозволить учасникам глибше пропрацювати над своїми проектами з підтримкою міжнародних експертів та індивідуальних менторів, а також побудувати стійку стратегію розвитку.

Таке сприяння необхідне на перших етапах розвитку соціального підприємництва, для того щоб учасники довели свій проект від ідеї до успішного бізнесу", — коментує куратор соціального підприємництва Impact Hub Odessa Андрій Федотов.

Конкурс на програму акселерації Берлінської школи соціальних інновацій проходив в листопаді 2016 року. У ньому взяли участь 43 проекти, з них 14 з України.

Реклама:

Головне сьогодні