Тест

"Хотя бы на МиГ увидеть тебя". Сирійки знялись у пропагандистському календарі для російських військових

Про це йдеться в прес-релізі, який прийшов до редакції російського видання "Сноб"

У календарі From Syria with love знялися дівчата, які народилися в Алеппо, Тартусі, Латакії та Суведе. Вони звернулися до російських солдатів із тим, "що у них на серці".

Наприклад, Раша Діб сказала: "Я відразу зрозуміла, що у тебе серйозні наміри".

А фразою Майсан Сальман для лютого, в якому відзначається День захисника Вітчизни, стала: "Свято було у тебе, а подарунки отримувала я".

Автори календаря розповіли, що героїні календаря покинули Сирію кілька років тому і зараз вчаться в Російському університеті дружби народів.

На голові кожної дівчини одягнутий кокошник "як символ поваги до культури тієї країни, яка стала на захист рідної держави".

Замість свят в календарі червоними відзначені дні, в які відбувалися важливі події на війні в Сирії. 17 грудня календар передадуть в Сирію.

Як відомо, Росія допомагає Башару Асаду з кінця 2015 року, за цей помітно зросла кількість жертв війни. Башар Асаад бореться з внутрішньою опозицією у тривалій війні, яка розпочалась у 2011 році. За цей час війна забрала більше чверті мільйонів життів.

13 грудня в ООН повідомили, що урядові війська в Сирії вриваються в будинки в східній частині Алеппо і розстрілюють мирне населення.

Напередодні в офісі ООН з прав людини повідомили: в чотирьох районах міста були вбиті 82 цивільних, серед яких 11 жінок та 13 дітей.