Чому американські діти більш соціалізовані, ніж інші

— 25 грудня 2016, 11:00

Діти, які народжені у Сполучених Штатах Америки, є більш соціалізовані, імпульсивні та менш приємні, ніж діти з деяких інших країн.

Таке дослідження опубліковано у European Journal of Developmental Psychology, який цитує Time.

Дослідники з трьох країн опитали дітей та їхніх матусь із США, Чилі, Південної Кореї та Польщі. За результатами дітям виставили оцінили за 14-ма характеристиками.

Американські діти більш соціалізовані, ніж інші. Фото monkeybusiness/Depositphotos

Зокрема, було виявлено, що діти з Чилі – найактивніші та більш схильні мати проблеми з концентрацією уваги на чомусь одному протягом тривалого періоду.

Маленькі жителі Південної Кореї, навпаки, більш схильні до концентрації уваги і менше бігають. Вони також були найбільш приємні у спілкуванні.

Польські діти схильні проявляти меланхолію і щоб розрадити їх у стані смутку потрібно більше часу.

Таким чином, психолог в Університеті штату Вашингтон Марія Гартштейн намагалася перевірити теорію, що темпераменти маленьких дітей формуються під впливом цінностей їхніх батьків.

Вона зазначає, що американське суспільство не є високо толерантним у прояві негативних емоцій. Батьки тамтешніх дітей не стримуються і тим самим провокують на подібну поведінку дітей, так і виникає підвищена соціалізація.

Точно так само, зазначає Гартштейн, польські діти можуть реагувати на готовність їх культури говорити про емоції та почуття.

Діти з Чилі – найактивніші та більш схильні мати проблеми з концентрацією уваги. Фото lunamarina/Depositphotos

Навіщо вивчати культурні відмінності у дітей раннього віку? Можете запитати ви.

"Переважна більшість психологічної літератури видається на заході. І є запитання, наскільки вона універсальна", – пояснює Гартштейн.

Відмінності у темпераменті, який вважається основою особистості, можуть пояснити, які розлади настрою можуть бути результатом контексту.

"Це дає нам можливість поглянути на відмінності, які виникають, коли є різні підходи серед батьків щодо того, що для їхніх дітей щастя і успіх", – зазначила психолог.

Реклама:

Головне сьогодні