Поліція спростовує виклик у квартиру з покинутими на 9 днів дітьми

— 7 грудня 2016, 15:00

Відповідне повідомлення оприлюднене на Facebook-сторінці служби.

"Інформація, поширена деякими журналістами та громадянами, про те, що перед смертю дитини в Києві до закритої квартири приїжджали полісмени, які не допомогли, не відповідає дійсності. Викликів до патрульної поліції за адресою проживання дітей протягом останнього місяця не надходило", – йдеться у повідомленні.

Раніше випадок із голодною смертю 1-річного хлопчика, яких із 2-річною сестрою мати зачинила самих у квартирі, приголомшив усіх.

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба розповів, що 20-річна Влада на 9 покинула 2 дітей і поїхала до свого партнера.

З їжі у них було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів жінка не приходила додому.

За словами Кулеби, сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Вони розповіли, що навіть викликали поліцію. Але на прохання відчинити двері у квартирі ніхто не зреагував і поліція поїхала.

[L]Також про те, що діти закриті в квартирі, знала їхня бабуся (мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру і повернулася додому.

Пізніше Кулеба повідомив, що стан здоров’я 2-річної дівчинки Ані, якій вдалося вижити, поступово покращується.

Однорічний братик Ані, якого теж зачинили у квартирі, помер з голоду ще 3-го грудня.

7 грудня, суд має обрати для жінки запобіжний захід. Її затримано в порядку ст. 208 КПК України.

20-річній матері уже повідомлено про підозру. Її дії кваліфікують за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини).

Тіло померлого хлопчика наразі направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Реклама:

Головне сьогодні