Супутник Місяць утворився із багатьох маленьких "місяців" – учені

— 11 січня 2017, 16:46

Науковці Інституту Вейцмана в Реховоті (Ізраїль) вважають, що гірська порода, яка літала навколо Землі мільйони років тому, насправді могла бути результатом космічних зіткнень.

Ці аварії могли породити безліч маленьких "місяців", які разом утворили один великий, який ми неодноразово бачили на власні очі, йдеться на The Independent.

Зіткнення могли породити безліч маленьких "місяців", які разом утворили один великий, який ми неодноразово бачили на власні очі. Фото themes.com

Дотепер дослідники були переконані, що одне велике зіткнення призвело до того, що шмат Землі відколовся й став окремим космічним об'єктом – Місяцем. Зараз гіпотеза виглядає інакше – кілька зіткнень мільйони років тому утворили "міні-місяці", які стали цілісним супутником Землі.

До такого висновку ізраїльські науковці дійшли, проаналізувавши близько 1 тисячі комп'ютерних моделювань та оцінили понад 20 випадків, коли описане дійсно могло статися.

[L]Вчені вважають, що їхнє припущення також може пояснити, чому Місяць виглядає як скомпонований із уламків Землі.

"Цілком ймовірно, що маленькі "місяці", що утворилися у процесі зіткнень із Землею, могли перетинати орбіти, стикатися й врешті злитися", – розповів науковець Інституту Ралука Руфу.

На думку фахівців, невеликі зіткнення були поширеним явищем у ранній період існування Сонячної системи.

Із вченими ізраїльського інституту не погоджуються британські колеги.

Науковець лондонського Королівського коледжу Гарет Коллінз вважає, що потрібно враховувати дуже багато факторів впливу, аби стверджувати, що фрагменти Місяця, утворені внаслідок зіткнень, сформували цілісний супутник.

На його думку, маленькі місяці могли губитися у космосі й не об'єднуватися належним чином.

Реклама:

Головне сьогодні