#MuslimBan: 5 історій, як розбиває сім'ї Трампова заборона в'їзду мусульман

— 31 січня 2017, 17:20

У відповідь на указ президента Дональда Трампа про імміграцію із 7 переважно мусульманських країн його "жертви" розповіли свої життєві історії про зруйновані плани, розбиті сім'ї та розлучених друзів.

У відповідь на указ Трампа його "жертви" розповіли свої життєві історії про розбиті сім'ї. Фото boredpanda.com

Офіційно називаючи це "запобіганням тероризму", президентське нововведення розділило родини й друзів, йдеться на BoredPanda. Розповідями небайдужі діляться під хештегом #MuslimBan.

[L]Назанін Зінурі – з Пакистану. Дівчина прожила 7 років у США, мала роботу, авто й пса, якого лишила на кілька днів, доки літала до батьків.

Подорож Нізанін припала якраз на період підписання указу Трампа. Почувши перші новини, вона одразу покинула все у Пакистані, купила квиток у США, пройшла паспортний контроль й уже під час посадки почула, що не зможе сісти на літак.

"Ніхто не попередив мене, коли я летіла в Пакистан, нікого не хвилює, що буде з моїм псом, який лишися в Америці, або що трапиться з машиною, припаркованою на території аеропорту. Що тепер робити з моїм будинком та всіма моїми речима? Вони не сказали це словами, а передали вчинками – моє життя нічого не варте", – написала Нізанін.

Фото boredpanda.com. Для збільшення натисніть на зображення

"Мій батько, мусульманин, створив сотні, якщо не тисячі робочих місць у США. #MuslimBan – не має сенсу, він небезпечний та антиамериканський", – поділилася Санаа Хімані, виклавши фото нагород свого тата за досягнення від Конгресу США.

Фото boredpanda.com

"Три тижні тому моя дружина та новонароджена дитина полетіли в Іран, щоб малеча могла вперше побачитися із бабусею й дідусем. Неясно, коли вони зможуть повернутися в США. І це відчуття їсть мене живцем", – зізнався Амін Карбасі.

Фото boredpanda.com. Для збільшення натисніть на зображення

Тесть і свекруха Ріка Сілберта не можуть повернутися в Америку після візиту до родичів в Ірані. Його дружина – мусульманка. Вона переїхала у Штати 13 років тому, а тепер скасовує усі подорожі та робочі поїздки з кордон.

"Колись я жартував, що шлюб мусульманки з Ірану та американського єврея – це дипломатична місія примирення. Останні події зруйнували цю ідилію. Я чув багатьох прихильників Трампа, які стверджували, що йому потрібно дати час на впровадження своїх ініціатив. Саме його політика тепер спричинила жахливі наслідки для близьких мені людей. Не будьте відстороненими свідками!" – закликав Сілберт.

Фото boredpanda.com. Для збільшення натисніть на зображення

"26 років тому, під час громадянської війни у Сомалі, моя родина попросила притулку в США. Мені було всього 3 місяці, коли моя родина покинула все й поїхала. Мені розбиває серце розуміння того, що 26 років потому якась родина, схожа на мою, із тримісячним малям на руках можуть не вижити у війні", – поділилася історією Аша Нур.

Фото boredpanda.com. Для збільшення натисныть на зображення
Реклама:

Головне сьогодні