У Facebook розповіли, як запобігатимуть суїцидам новими сервісами

— 2 березня 2017, 13:48

Спираючись на гіпотезу науковців, що найкращий спосіб запобігти суїциду людини, яка почувається у біді – поговорити з нею, соцмережа оновила сервіс Facebook Live та інші.

Facebook оновив інструменти, які запобігатимуть суїцидам користувачів. Фото ra2studio/Depositphotos

"Ми додали нові функції інструментам, які допоможуть як людям, що можуть думати про суїцид, так і їхнім близьким, котрі зможуть завадити цьому", – йдеться в офіційному повідомленні Facebook.

Розробники соцмережі пропонують користувачам: інтегровані засоби профілактики суїциду, щоб допомогти людям в реальному часі у сервісі прямих трансляцій Facebook Live; чат підтримки від антикризової організації у Messenger та інші оновлення.

[L]"На Facebook уже можна написати розробникам, якщо ви помітили, що людина в соцмережі поширює повідослення із настроями на самогубство. Команди працюють по всьому світу, 24/7, розглядаючи повідомлення, які надходять", – йдеться у повідомленні компанії.

Проте вже незабаром на Facebook Live з'явиться алгоритм, який вираховуватиме висловлювання користувачів, що мають суїцидальні настрої.

Тоді користувачеві запропонують зв'язатися з близькою людиною або прочитати поради, що можуть допомогти подолати пригнічений стан.

Глядачі прямої трансляції самі зможуть повідомити Facebook, що корситувач може накласти на себе руки.

Компанія також запустила відеокампанію з партнерськими організаціями по всьому світу для підвищення обізнаності, як допомогти другу з суїцидальними настроями.

Раніше повідомлялося, що у відповідь на діяльність небезпечних груп у соцмережах, які доводять дітей до самогубств, батькам пояснили, як працюють подібні угруповання, як виявити, чи дитина потрапила у небезпеку, куди краще звернутися та як вберегти дитину у такому випадку.

Київські правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах.

Крім того, двоє студентів-другокурсників запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри "Синій кит". У грі треба виконати 50 завдань. Серед них – прибирання будинка чи фото щоденника із позитивною оцінкою.

Реклама:

Головне сьогодні