Правоохоронці викрили студентів, які були кураторами груп суїциду в соцмережах

— 27 лютого 2017, 10:49

Столичні правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах.

Викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах. Фото gazeta-misto.te.ua

Підозрюваних відпустили, йдеться на УНІАН.

Факт затримання молодих людей підтвердили в Департаменті кіберполіції, але деталей правоохоронці поки не розкривають.

"Провели у них обшуки, вилучили обладнання. Є свідчення, які підтверджують, що вони були кураторами таких груп. Однак підозрювані стверджують, що до смертельного фіналу нікого не приводили, а тільки хотіли спробувати, чи зможуть вони психологічно впливати через інтернет на людей", — пояснив голова департаменту Сергій Демедюк.

[L]Викритих кураторів правоохоронці відпустили. Як кажуть в кіберполіції, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності, потрібні свідчення батьків постраждалих дітей.

Але багато хто відмовляється давати будь-які свідчення – бояться розголосу, не хочуть, щоб про вчинок дитини дізналися. Крім того, багато гравців у цих групах були не з України.

Раніше у відповідь на діяльність небезпечних груп у соцмережах, які доводять дітей до самогубств, батькам пояснили, як працюють подібні угруповання, як виявити, чи дитина потрапила у небезпеку, куди краще звернутися та як вберегти дитину у такому випадку.

Крім того, двоє студентів-другокурсників із Придністров'я запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри "Синій кит". У грі треба виконати 50 завдань. Серед них – прибирання будинка чи фото щоденника із позитивною оцінкою.

Реклама:

Головне сьогодні