Рядова Бетті. Як вівчарка зупиняла злочинців на залізниці

— 31 березня 2017, 13:53

Вівчарка Бетті допомогла зупинити величезну кількість грабіжників.

У березні їй виповниться 15 років, 10 з них собака відпрацювала у відділенні південної філії "Укрзалізниці".

Про це йдеться у спецпроекті одного з виробників кормів для собак.

"Нам ніколи не доводилося діставати зброю, коли поряд була Бетті. Вона віддана та відважна. Миттєво виконувала наші накази. І патрулювати території з нею завжди було безпечно", - розповідає Ольга, яка була провідницею і тренером Бетті.

Жінка пригадує історію, коли вони разом з Бетті супроводжували потяг, у якому був напіввагон без даху.

ньому лежали ретельно складені чушки, - пригадує Ольга. - Це металеві плитки, за формою нагадують золоті злитки. Вага однієї – 10-12 кг. Є ділянки, на яких потяг сповільнюється. Часто трапляється, що у такі моменти грабіжники стрибають на потяг, складають метал на край вагона і в одному місці скидають. Тоді теж сталася така ситуація".

Потяг зупинили. Ольга з вівчаркою разом з оперативниками рушили за порушниками. І наздогнали.

"Ми йшли за слідом 7 км. Бетті тримала слід, хоч на вулиці йшов дуже дрібний дощ. Не уявляю, як Бетті тоді відстежила злочинця, адже дощ змиває будь-які сліди. Ніколи не уявляла, як це їй вдається'', – додає власниця собаки.

[L]За час своєї служби вівчарка взяла участь у багатьох всеукраїнських змаганнях і чемпіонатах з дресирування – у більшості з них перемагала. Тепер разом зі своєю тренеркою - на заслуженому відпочинку.

"Ми з Бетті навіть вийшли на пенсію майже одночасно. Я не змогла її залишити деінде і забрала з собою додому’, – розповідає Ольга.

Реклама:

Головне сьогодні