Поліція: самогубств не стало більше, однак у "групах" 35 тисяч користувачів з України

— 6 березня 2017, 13:56

Працівники департаменту кіберполіції України виявили 434 групи "самогубств" у соціальних мережах.

Станом на 27 лютого 2017 року 102 групи було заблоковано, повідомили в Головному слідчому управління Національної поліції України у відповідь на інформаційний запит "Української правди. Життя".

"Виявлено 434 групи "самогубства", з них 102 заблоковано. Кількість облікових записів, яких вдалося ідентифікувати, як таких, що зареєстровані на території України, становить 34970", – уточнили у відомстві.

Працівники департаменту кіберполіції України виявили 434 групи "самогубств" у соціальних мережах

У поліції також повідомили, що статистика самогубств в Україні у минулому році була нижчою, ніж у 2015 році.

Так у 2016-му році за фактами вчинення самогубств громадянами було відкрито 8311 проваджень, а роком раніше – у 2015-му – таких справ було 8824.

[L]У Нацполіції не уточнили скільки саме цих самогубств було вчинено дітьми та підлітками, натомість вказали, що до цієї статистики включені випадки, які кваліфіковані слідчими як "умисні вбивства з ознаками самогубства".

Державна служба статистики фіксувала за 2015-й рік 148 випадків навмисних самоушкоджень підлітків у віці до 18 років. МВС повідомляло, що за шість місяців 2015 року було зареєстровано 184 випадки самоушкоджень дітей, з яких 100 – самогубства, 84 – спроби самогубства.

Таких даних за 2016-й рік немає.

Раніше поліція повідомляла про діяльність в українському сегменті соцмереж небезпечних груп, які доводять дітей до самогубств.

Батькам пояснили, як працюють подібні угруповання, як виявити, чи дитина потрапила у небезпеку, куди краще звернутися та як вберегти дитину у такому випадку.

Київські правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах.

Крім того, двоє студентів-другокурсників запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри "Синій кит". У грі треба виконати 50 завдань. Серед них – прибирання будинка чи фото щоденника із позитивною оцінкою.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні