Молодь вважає 8 березня нагадуванням про права жінок – соціологи

— 7 березня 2017, 12:01

Майже 20% українців вважають, що 8 березня покликано нагадувати про права жінок.

Про це свідчать результати опитування Kantar TNS Online Track.

Майже половина опитаних вважають цей день хорошим приводом зробити приємне близьким жінкам. Лише 9% вважають Міжнародний жіночий день пережитком радянського минулого.

Молодь вважає, що свято 8 березня має нагадувати про права жінок (27%), тоді як представники вікової групи 30-40 років – частіше вбачають у святі хороший привід зробити приємне близьким жінкам (54%).

Не бачать сенсу у подібних святах більше представники старшої вікової групи (7%) і респонденти з Заходу (7%). Захід також частіше за інші регіони вважає свято пережитком радянського часу (17%).

Майже 20% українців вважають, що 8 березня покликано нагадувати про права жінок

Найбільше планують святкувати 8 Березня на Сході (89%), а найменше – на Заході (67%).

Опитування також визначило, що на думку чоловіків найбажанішим подарунком для жінок є квіти. Так відповів 31% чоловіків, які планують святкувати 8 березня.

Друге місце займає увага – 19% чоловіків вважають її найкращим подарунком. Така думка співпадає з жіночими бажаннями – увага та квіти також і у жіночому ТОПі подарунків.

Найгіршим подарунком для обох статей, передусім, є гроші.

Жіночі та чоловічі ТОПи подарунків до 8-го березня

Також жінки частіше найгіршим подарунком вважають листівки (20%) та іграшки (12%), коли чоловіки — відвідування салону, масажу, СПА (10%).

Опитування проводилось методом онлайн опитування з 23.01.2017 по 29.01.2017. Географія дослідження — вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Реклама:

Головне сьогодні