Вчені з'ясували, як вибрати ідеальне фото для Facebook чи сайту знайомств

— 14 квітня 2017, 10:55

Вибір фотографії для профілю на сайтах знайомств чи соцмереж краще не робити самотужки.

Це виявили психологи університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї (Австралія), йдеться у статті для видання Cognitive Research: Principles and Implications.

Ідея провести дослідження виникла у вчених після того, як вони помітили, що колеги витрачали багато часу на пошуки "серйозних" фотографій для профілю на LinkedIn та смішних для Facebook або сайту знайомств.

Вчені з'ясували, як вибрати ідеальне фото для Facebook чи сайту знайомств. Фото Feverpitch/Depositphotos

Досліди провели на 102-х студентах університету. Їх попросили відібрати 12 випадкових своїх фотографій. З них потрібно було відібрати дві для сайтів знайомств чи соцмереж.

Після цього вчені просили інших піддослідних переглянути фотографії незнайомих їм людей, що також брали участь у експерименті.

[L]Всі респонденти виставляли один одному оцінки за семибальною шкалою за критеріями привабливість, професіоналізм і солідність.

Вчені порівняли оцінки та дійшли висновку, що краще довірити вибір світлини для соцмереж сторонній людині, бо у таких людей виходило вибирати набагато більш вдалі фотографії для всіх трьох типів соцмереж, ніж у самих шукачів щастя чи роботи.

Наприклад, для мережі Facebook незнайомці обирали в середньому в два рази більше популярне фото, ніж його власник. Для сайтів знайомств фотографії вони обирали у 5-6 разів більш привабливі світлини.

Реклама:

Головне сьогодні