З цукром чи без: ходімо на каву?

Чи починаєте ви свій день з ароматного горнятка кави? Який він, ваш ідеальний вранішній напій? Міцне подвійне еспресо чи лагідне молочне латте? Обираєте витончений смак лавандового капуччіно, розбавляєте каву кулькою морозива або додаєте кардамон, корицю чи ваніль?

Кава давно вже символ вдалого дня і хорошого настрою, це - стильні паперові стаканчики і витончений столітній фарфор, це - домашній затишок і найсолодші хвилини розслабленості перед початком активного дня, це - ділові перемовини і зустрічі кращих друзів. Кава єднає суспільство і покоління, країни і континенти, а іноді - круто змінює все життя.

Відомі українські артисти, телеведучі, фотографи, блогери і журналісти розповіли про те, як запрошення на каву стало відправною точкою доленосних змін у їхньому житті - спеціально для спільного проекту компанії Jacobs та організаторів цьогорічного конкурсу Євробачення.

Кава народжує ідеї. Часом за горнятком ароматного напою зароджуються унікальні проекти, - вважає Єва Субботіна, ведуча вечірнього шоу "Все пучком" на радіо Люкс Fm, для якої кавування з давнім другом закінчилось створенням нового успішного шоу. А інколи кава кардинально змінює життя людей: якось Єва Бажен, акторка і ведуча телепередачі "ПравДиво Шоу", за сусіднім столиком у кав’ярні помітила заплакану дівчину. Єва вирішила хоч чимось її підтримати і замовила каву на двох, вони розговорилися, і історія дівчини (як і вона сама) стала родзинкою однієї з передач.

Кава єднає. Блогер Олександр Барабошко познайомився у кав’ярні із людиною, яка згодом стала справжнім другом, підтримкою і надійним плечем. Часом саме із аромату свіжозвареного напою починається романтична історія. Так сталося у телеведучої Раміни Есхакзай. А Володимир Андрієвський, ведучий каналу ZIK, неочікувано для самого себе одного разу відправився кавувати із чарівною панянкою до… Польщі.

Кава – це родинна історія. Як у відомого блогера Анни Носок: в її родині ароматний напій - це початок цікавої розмови, суперечок, із яких народжується не лише істина, а й грандіозні ідеї і плани.

Кава корисна для кар’єри. Для Тетяни Кисельчук, головного редактора bit.ua, вона стала кар’єрним викликом - на таких "посиденьках" їй запропонували посаду головного редактора, хоч подібного досвіду управління у неї не було. Для Анни Фунікової, засновниці клініки та навчального центру "Академія здоров’я та краси", запрошення на каву також стало важливим кроком на шляху до професійного успіху: під час подорожі в Іспанії, спробувати місцевої кави Анні запропонував один всесвітньо відомий лікар.

Кава - кращий перепочинок. Адже комусь чашка кави – це можливість побути наодинці. Фотограф Ганна Грабарська завжди запрошує на каву себе саму, це дозволяє їй поринути у спогади, відчути сімейний затишок посеред напруженого дня. Аромат цього напою налаштовує на творчість і надихає - саме так відбувається у співачки та авторки пісень TARABAROVA.

Кавові історії можна розказувати без кінця, адже цей напій, напевно, й справді магічний, він здатен вирішувати найскладніші проблеми, піднімати настрій, надихати, дарувати затишок і тепло, будити кращі спогади й почуття, єднати людей і зупиняти час.

У кожного в серці є не одна тепла історія про чарівне горнятко кави. Поділіться нею в коментарях - і нехай аромат кави плине від серця до серця!

Україна запрошує на Євробачення - Україна запрошує друзів на каву!

Реклама:

Головне сьогодні