Місце, де народжується нова архітектура України ®

— 15 травня 2017, 17:00

Нещодавно в Києві відкрилась оновлена версія проекту ZALA. Проект існує з 2015 року і був задуманий, як місце для знайомств і коллоборацій українських архітекторів та дизайнерів, з метою створення та розвитку професійного співтовариства.

BIG idea проекту полягає в тому, щоб дизайн та архітектура в сфері приватного житла в Україні розвивалися на рівні світових стандартів, а дизайнери та архітектори мали можливість просування на міжнародний ринок. Об'єднання і просування архітекторів України, а також популяризація професії архітектора - стали головною метою проекту.

У 2016 році на майданчику ZALA було сумарно проведено 38 заходів, на яких виступило близько 60 спікерів, серед них: урбаністи, архітектори, проектні менеджери, постачальники будівельних послуг, виробники, діячі мистецтва і культури, галеристи. Більше 1000 архітекторів і дизайнерів стали гостями івентів.

Олександр Юдін, Ольга Фреймут, Володимир Юдін

ZALA запустили передачу "Один день з архітектором", в якій показують життя архітектора такою, як вона є, і відкривається завіса таємниці, як створюються будинки мрії. Герої випусків розповідають про те, що особисто для них значить професія архітектора, і як вибір професії вплинув на їхнє життя. Зараз до випуску готується вже 3-тя передача, а відео: з однією з героїнь - архітектором Наталією Олексієнко, переглянуло більше 25 тисяч людей.

Після того, як проект ZALA зайняв місце трендсеттера в області архітектури і дизайну, інтерес до нього проявили всі учасники процесу створення та будівництва будинку мрії. Почалася активна коллоборація в суміжних галузях: від постачальників будматеріалів і генпідрядників до виробників меблів, рестораторів і галеристів. Але головне, що новий рівень - це нові стандарти, новий образ мислення і новий стиль життя. Новий рівень - це ZALA 2.0.

Творцем і організатором даного проекту є компанія Vitoris, в особі директора Максима Позднякова та директора по маркетингу Ольги Лебединець. Компанія займається скінням приватного преміального житла, за статистикою 2016 року - кожен третій приватний об'єкт засклений компанією Vitoris, а в загальній кількості їх уже понад 260. У проект ZALA 2.0. закладена велика ідея, що в роботі над будь-яким архітектурним проектом можна ґрунтуватися на такі принципи, як довіра, відповідальність і свобода. В такому випадку можна по-справжньому створити шедевр. І першим, хто повинен використовувати ці принципи - це творці цього проекту. Генеральним партнером проекту виступає салон "Імперія Дизайну".

Максим Поздняков, Ольга Лебединец, Юрій Зименко

Декор нового простору команда ZALA довірила культовому дизайнеру Юрію Зіменко, засновнику Design Studio Yuriy Zimenko, що взяла Гран-прі на Міжнародному конкурсі International Property Award в 2015.

Також в новій версії проекту відкриється галерейний простір ZALA Gallery, куратором якого став відомий колекціонер і меценат, потомствений архітектор, Андрій Супруненко, який посів у 2015 році 4 сходинку в списку "ТОП-30 українських колекціонерів" за версією журналу Forbes. Завдяки Андрію Супруненко, українські автори змогли представити свої роботи на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку, 2010р.

Катерина Автономова, Олена Чудинова, Алла Масалова

Вперше в світі графічного дизайну, розробка нового стилю проходить без єдиного втручання в процес з боку замовника. Нову айдентику і візуальний стиль проекту, створює [ma) people agency, в особі продюсера Олени Маслової і дизайнера Іллі Щербініна. [Ma) people agency представили новий візуальний стиль і айдентику ZALA 2.0 команді ZALA 19 квітня одночасноз гостями вечора.


Організатори планують проводити ще більш цікаві заходи, запрошувати іноземних спікерів, проводити круглі столи для архітекторів. Детальніше на сторінці проекту у фейсбуці: https://www.facebook.com/Zala.kiev.ua

PROMOTED

Реклама:

Головне сьогодні