Студенти з окупованих територій можуть вступати у виші 4 областей за квотами

— 16 травня 2017, 17:50

16 травня Рада внесла зміни до закону України "Про вищу освіту" щодо здобуття вищої освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України.

Студенти з окупованих територій можуть вступати у виші 4 областей за квотами. Фото kpi.ua

Відтепер для осіб із тимчасово окупованих територій Криму, які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот.

[L]Розмір квоти – 1000 місць державного замовлення та розподіляється між вищезазначеними вищими навчальними закладами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Річ у тім, що 19 квітня 2016 року Верховна Рада внесла зміни до деяких законів України про права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО.

Із прийняттям цього закону діти із зони АТО мали можливість отримувати атестати та вступати до вузів за спрощеною системою, а для абітурієнтів з тимчасово окупованої території Криму та міста Севастополь таких преференцій передбачено не було.

Цю ситуацію виправили зміни, затверджені 16 травня.

Поправки також передбачають поглиблене вивчення української мови для вступників з окупованих території, які підуть навчатися до одного з вишів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Реклама:

Головне сьогодні