473 школярі зі всієї України встановили рекорд з одночасної лічби

— 31 травня 2017, 15:26

30 травня 473 школярі у віці від 5 до 14 років взяли участь у встановленні рекорда з одночасної лічби на рахівницях Абакус.

Рекорд було встановлено в рамках Всеукраїнської Олімпіаду з ментальної арифметики (японська методика усної лічби), що відбулась у центрі "Дитяча планета". Організатором Олімпіади та встановлення рекорду стала мережа центрів ментальної арифметики Indigo Mental Club.

У всьому світі ментальна арифметика - це найбільш стрімко зростаючий сегмент розвитку дітей. Для України це відносно нова методика. Тому ми розглядали Олімпіаду, що вперше об’єднала учнів ментальної арифметики зі всієї України, так само як і встановлення рекорду як шлях до популяризації методики" - розповіла Марина Мужановська, головний організатор Олімпіади.Кульмінацією Олімпіади стало встановлення рекорду з одночасної лічби на рахівницях Абакус. 473 учні вирішили низку складних прикладів із додавання та віднімання двозначних та трьохзначних чисел. Встановлення рекорду було офіційно зафіксовано Національним реєстром рекордів України.Учасниками Олімпіади стали учні зі всіх регіонів України: при цьому були представлені як великі міста-мільйонники, так і містечка і навіть села. Змагання проходили у вікових категоріях 5-6, 7-9 та 10-14 років. Учасники Олімпіади вирішували як заздалегідь розроблені приклади, так і приклади, що генерувались комп’ютерною програмою безпосередньо під час Олімпіади.

Популярність ментальної арифметики пов’язана з низкою досліджень вчених, які підтвердили, що ця методика розвиває одночасно обидві півкулі мозку і зв'язки між півкулями, завдяки чому у дітей стрімко підвищується швидкість мислення, концентрація уваги, уява і образне мислення, а також здатність швидко аналізувати інформацію і приймати рішення.

"Ми вже спромоглися того, що Інститут інноваційних технологій і змісту освіти (установа Міністерства освіти) схвалив ментальну арифметику для викладання у школах в рамках гуртків. Тепер наша мета домогтися того, щоб ментальна арифметика стала чатсиною шкільної програми, так само як в Китаї та Японії. " - відзначила Марина Мужановська.

Факт-ліст

Ментальна арифметика - методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти тренуються обходитися без них, збільшуючи складність усних обчислень.

Дана методика поширена в понад 70 країнах світу.

В Японії і Китаї ментальна арифметика входить до шкільної програми.

В різні роки ментальну арифметику опанували понад мільйон учнів.

Ментальна арифметиа схвалена відділами освіти Японії, Китаю Малайзії, Індії, Казахстану та Індонезії.

Бекграундер

Indigo Mental Club - всеукраїнська мережа центрів ментальної арифметики. Дата створення - серпень 2016. На даний момент об’єднує більш ніж 50 центрів у 18 містах України. Кількість дітей, що навчаються складає близько 2-х тисяч. Центральний офіс знаходиться в Києві

БІО організаторів

Марина Мужановская

Засновник мережі центрів ментальної арифметики Indigo Mental Club. Співзасновник громадської організації "Upgrade Education" (Оновлення освіти). Срібний призер "Битви освітніх стартапів". Викладає ментальну арифметику з 2015 року.

Тетяна Шутко

Засновник школи ментальної арифметики у Мукачево. Увійшла в рейтинг "ТОП-100 жінок Західної України". Викладає ментальну арифметику з 2015 року.

Наталя Лубенець

Голова центру ментальної арифметики в Кривому розі. Викладач ментальної арифметики, що пройшла сертифікацію за 3-ма різними програмами. Викладає ментальну арифметику з 2014 року.

Контактна інформація

+38 095 762 74 94 (Роман)

[email protected]

indigomental.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні