Відеоігри не роблять людей жорстокими – китайські вчені

— 4 травня 2017, 12:38

Донедавна вважалося, що відеоігри, які мають сцени насилля, можуть впливати на схильність гравця до агресії та насильства.

Люди, які люблять грати на PS4, Nintendo або Xbox 360, переконуватимуть вас, що це не так. Однак, хто ж повірить ігроманам?

Вчені з Університету Південно-Західного Китаю вирішили таких ігроманів не просто послухати, а й перевірити на здатність співпереживати чужому болю.

Вчені з Університету Південно-Західного Китаю вирішили таких ігроманів не просто послухати, а й перевірити на здатність співпереживати чужому болю. Фото monkeybusiness/Depositphotos

Вони попросили 18 учасників перерахувати свої улюблені відеоігри; вказати, як часто вони грають у кожну гру та означити наскільки насильницькими вони є, пише видання Frontiers in Psychology.

Учасники були розділені на дві групи – ненасильницькі і насильницькі. Обом видали набори із 80 фотографій на яких зображені травмовані руки і ноги людей. Наприклад, випадкове пошкодження ножем пальця підчас різання овочів.

Всі фотографії були взяті з перспективи першої особи.

Ігроманів тестували на випадкове пошкодження ножем пальця підчас різання овочів

За допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії (МРТ), дослідники виявили, існує значна різниця між переглядом хворобливих фотографій і переглядом зображень без болю. Однак, жодних відмінностей у сприйнятті болю між цими двома групами не було.

Це може означати, що жорстокі відеоігри напряму не пов'язані з десенсибілізацією до насильства, особливо співпереживанню болю інших.

Реклама:

Головне сьогодні