Дівчина відсудила у клініки €90 тисяч після того, як її переплутали у пологовому

— 13 червня 2017, 11:59

Уповноважена служба з охорони здоров'я Австрії зобов'язана сплатити 27-річній Доріс Грюнвальд та подружжю, яких вона вважала батьками, €90 тисяч морального відшкодування за те, що її переплутали у пологовому будинку.

Доріс Грюнвальд та подружжя, яких вона вважала батьками, отримає €90 тисяч морального відшкодування за те, що її переплутали у пологовому будинку. Фото krone.at

Про те, що Доріс вважала батьками своїх небіологічних родичів, дівчина дізналася випадково у 22 роки – після стандартного тесту крові, йдеться на The Guardian.

Клініка University Hospital Graz не погодилася зі звинуваченням на адресу своїх працівників, повідомивши, що підміна могла статися пізніше й у будь-якому іншому місці.

[L]Суд відкинув це припущення, прийнявши свідчення про те, що плутанина з дітьми відбулася протягом 20 годин після народження Доріс, доки її мама відходила від Кесаревого розтину.

Прийнявши рішення про те, що провина за працівниками клініки, які мали "грубу необережність", суд призначив по €30 тисяч морального відшкодування для Доріс та подружньої пари Грюнвальдів, яку вона протягом тривалого часу вважала своїми батьками.

Доріс Грюнвальд із небіологічною матір'ю. Фото krone.at

Дівчина досі не розшукала своїх біологічних батьків, а її одноліток не знає, що все життя виховувався не в тій родині.

Місцевий орган охорони здоров'я повідомив, що планує оскаржити рішення, заявивши, що суд не зміг встановити, чи дійсно діти були переплутані саме в лікарні.

Доріс Грюнвальд. Фото krone.at

Реклама:

Головне сьогодні