У США відкрили перший у світі аквапарк для дітей з інвалідністю. ФОТО

— 19 червня 2017, 17:08

У Сан-Антоніо (Техас) відкрився перший у світі аквапарк спеціально створений для дітей з особливими потребами Morgan’s Inspiration Island.

У Сан-Антоніо (Техас) відкрився перший у світі аквапарк спеціально створений для дітей з особливими потребами. Фото morganswonderland.com

"Наша мета –­ забезпечити гостям інклюзивне, безпечне, комфортне оточення без штовханини й натовпу", – розповідає керівник закладу Гордон Хартман, якому довелося тривалий час співпрацювати із лікарями та батьками, щоб зробити заклад дійсно зручним для всіх.

Фото morganswonderland.com

Дитина, яка потрапляє на відпочинок у аквапарк, отримує спеціальний браслет, завдяки котрому батьки можуть відстежити, де зараз їхній нащадок та чим може займатися.

[L]Кожному по потребі також безкоштовно дають в оренду на час перебування спеціальний водонепроникний візочок для людей з інвалідністю.

Усі частини аквапарку – підлаштована для дітей з особливими потребами – так, щоб вони могли без перешкод і без втручання батьків потрапити туди, куди їм забажається.

Крім того, у закладі є можливість швидко коригувати температуру води, якщо раптом хтось перемерзне.

"Morgans Inspiration Island пропонує людям із особливими фізичними чи розумовими потребами місце, де вони могли б не відчувати бар’єрів. Це не клуб людй з обмеженими можливостями – це пар інклюзивності", – додає Гордон.

Фото morganswonderland.com
Фото morganswonderland.com
Фото morganswonderland.com
Фото morganswonderland.com
Фото morganswonderland.com
Реклама:

Головне сьогодні