У Гарварді відкрили навчальний курс за серіалом "Гра престолів"

— 2 червня 2017, 11:44

Незадовго до виходу нового сезону популярного серіалу, професор Гарвардського університету Шон Гілсдорф анонсував запуск нового навчального курсу із історії Середньовічяя – "Справжня гра престолів: Від сучасних міфів до середньовічних моделей".

Професор Гарвардського університету Шон Гілсдорф анонсував запуск нового навчального курсу із історії Середньовічяя за серыалом "Гра престолів". Фото digitalspy.com

Навчальна програма курсу базуватиметься на серіалі "Гра престолів" й показуватиме, як його творці інтерпретували, адаптували й спростили та спотворили історію та культуру середньовічного світу, йдеться на The Time.

У програмі, про яку розповів професор Гілсдорф, йдеться, що в основі курсу будуть біографії королівських персон.

"Гра престолів" добре підкреслила основоположні принципи життя середньовічного королівського двору", – вважає професор.

[L]Гарвардський університет дозволив запустити неординарний курс, оскільки фахівці, які займаються питаннями середньовічної історії та культури помітили, що чимраз менше студентів цікавляться вивченням саме цього періоду історії.

Кількість зацікавлених, за підрахунками адміністрації вишу, скоротилася із 36% до 20%.

Таким чином професор Гілсдорф із колегами намагається привернути увагу молоді, підштовхнути їх до написання наукових робіт із цієї теми.

Професор зізнається, що подивитися популярний серіал його змусили студенти своїми постійними обговореннями. Перегляд кількох серій перетворився на розробку навчального плану для них.

Новий сезон серіалу "Гра престолів" вийде 16 липня 2017 року.

Спершу офіційною датою виходу нового сезону називали 25 червня 2017 року. Прем'єру постійно відкладали, оскільки зйомкам серіалу заважала погода.

Крім того, творці серіалу не ставлять крапку на 8 сезоні. Вони припускають, що у майбутньому вийдуть спін-оффи "Гри престолів" – фільми за мотивами серіалу, засновані на оригінальному сюжеті.

Команда "Гри престолів" також знімала пародію на передвиборні перегони у США. А дослідники назвали нові види мурах на честь драконів із "Гри престолів".

Раніше також повідомлялося, що студент Обасі Шо написав реп-альбом на 10 треків й уперше в історії Гарварду захистив його як дипломну роботу наприкінці навчального року.

Реклама:

Головне сьогодні