Тіло Сальвадора Далі ексгумують, щоб перевірити, чи була у нього Марія

— 26 червня 2017, 18:08

Суд у Мадриді дозволив ексгумувати тіло іспанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі, щоб узяти зразки для встановлення батьківства.

Тіло Сальвадора Далі ексгумують. Фото baterbys.com

Позов до суду подала Марія Пілар Мартінез розповівши, що її мати Антонія працювала покоївкою у Далі й вони із художником мали секретик, повідомляє ВВС.

Суд дозволив розкопати могилу художника, оскільки дотепер не лишилося якихось речей чи біологічних рештків, які б можна було застосувати для потрібного тесту.

[L]Далі помер у 1989-му у віці 85 років. Уперше із позовом до суду Марія, яка народилася у Жироні в 1956 році, звернулася два роки тому.

Вона розповіла, що її мати працювала на Далі до 1955, а потім раптово переїхала в інше місто й похапцем вийшла заміж за іншого чоловіка.

Антонія кілька разів розповідала Марії, що вона – донька Далі. Публічно вона про це не оголошувала, оскільки у п'ятдесятих роках художник був у стосунках із Галою Елюар (Оленою Делувіною-Дьяконовою).

Адвокат Мартінез розповів, що точної дати ексгумації ще немає. Більше того, навіть якщо виявиться, що Марія – нащадок Далі, за право носити прізвище видатного художника їй ще доведеться поборотися у суді.

Реклама:

Головне сьогодні