"Льюїс" став першим футбольним клубом, де однаково платять і жінкам і чоловікам

— 12 липня 2017, 13:04

Англійський футбольний клуб Льюїс (FC Lewes) став першим напів-професійним футбольним клубом, який платить жіночій команді стільки ж, скільки і чоловічій.

Це частина їхньої кампанії "Рівність", передає The Guardian.

Фото: офіційний сайт клубу

"Через рівну оплату праці чоловічої та жіночої команд, рівне забезпечення їхнього навчання та тренування ми сподіваємось змінити ситуацію у Великій Британії і покласти край виправданням, чому є така велика нерівність в оплаті праці в нашому спорті", – каже директор клубу Джекі Агню.

І додає, що разом з власниками, донорами і спонсорами клуб може показати, що рівну оплату можна перетворити на користь для жінок і чоловіків як у спорті, так і поза ним.

Кампанія клубу "Рівність" скерована на підвищення обізнаності у футбольній нерівності.

Вона повинна заохочувати жіноч і дівчаток Великобританії та світу займатися футболом.

Головний тренер жіночої команди Джон Донох'ю каже, що щодня бачить пристрасть футболісток до гри.

Фото: офіційний сайт клубу

"Я впевнений, що таке є у жіночому футболі по всій країні. Це фантастичний стрибок для жіночого футболу – мати таку ж винагороду, як і чоловічі колеги, за ту ж роботу,переконує Джон. – Це посилає потужний сигнал не лише для наших гравців і клубу, але для цілої футбольної спільноти Великої Британії. Сигналізує, що футболістки заслуговують права голосу і підтримки на рівні з чоловіками".

Чоловіча команда клубу грає у Істмійській футбольній лізі Дивізіон Один (Південь). Це восьмий за рівнем футбольний дивізіон Англії, в якому змагаються аматорські колективи.

Жіноча команда грає у англійській Прем'єр-лізі Дивізіон Південь серед жінок. Це третя за рівнем жіноча футбольна ліга Англії.

Реклама:

Головне сьогодні