Зоозахисники врятували 149 собак, вирощених на суп у Південній Кореї

— 19 липня 2017, 16:49

Робітники зоозахисної організації Humane Society International врятували 149 собак і цуценят від вірної смерті у Південній Кореї.

Зоозахисники врятували собак і цуценят від вірної смерті

Це вдалося зробити за час святкового сезону "Бок Налі", в ході якого загинули більше одного мільйона собак, бо з них приготували гострий суп.

У корейській культурі вважається, що перцевий суп – босинтан – покращує витривалість.

"Бок Нал" офіційно не є фестивалем. Це лише три дні літа – 12 липня (Чо Бок), 22 липня (Юнг Бок) та 11 серпня (Мал Бок) – які обрали відповідно до місячного календаря.

Цього року до міжнародного гуманітарного фонду звернувся власник ферми, яка розводила собак для м'яса. Він попросив допомогти йому закрити своє підприємство у сільській місцевості Есан.

Майже всі собаки будуть перенаправлені у притулки в США. Лише 15 крихітних цуценят занадто молоді, щоб літати, і вони залишаться з мамами у прийомному домі, доки не зможуть здійснити поїздку до Штатів.

Це вже дев'яте господарство, яке Humane Society International закрило з 2014 року. Всього було врятовано майже 1000 собак.

HSI допомагає фермерам розпочинати новий бізнес. Так деякі з них почали вирощувати рослини чи доставляти воду.

15 крихітних цуценят занадто молоді, щоб літати, і вони підростатимуть у Кореї

Спасіння та закриття ферм є частиною ширшої стратегії HSI, метою якої є заохочення уряду Південної Кореї заборонити жорстоку м'ясну собачу промисловість.

Всього у країні щороку тисячі собачих господарств вирощують більше 2,5 мільйонів собак.

[L]Більшість людей в Південній Кореї ніколи не відвідують собачі ферми і не знають страждань, яких зазнають тварини.

HSI прагне розвіяти поширене хибне уявлення, що домашні собаки відрізняються від собак із ферм.

Зазвичай собак вбивають за допомогою електричного струму. Їм доводиться вмирати до п'яти хвилин, хоча були випадки, коли собаки страждали до 20 хвилин.

За даними зоозахисників у різних країнах Азії приблизно 30 мільйонів собак жорстоко гинуть і з'їдаються людьми щороку.

Подібний фестиваль також відбувається у місті Юліні в південній провінції Китаю Гуансі, пише The Economist.

Цьогорічна подія закінчилася скандалом, коли фотографії собак, обсмажені або жорстоко лінчовані стали вірусними у соцмережах.

Захисники тварин та американські конгресмени вимагають, щоб Китай заборонив їсти собак і котів, як це у квітні 2017 року зробив Тайвань.

Місцеве самоврядування Юліна здійснило скромні кроки, щоб заборонити або прикрити деякі з найбільш суперечливих заходів, таких як продаж собак на продовольчих ринках, однак собаче м'ясо – прибуткове джерело кримінального доходу, тому ліквідувати таку традицію не просто.

Реклама:

Головне сьогодні